fbpx Nyilatkozat az orrmosás és a nyelvtisztítás tudományos megállapításairól - Bharata Kultúrtér

Nyilatkozat az orrmosás és a nyelvtisztítás tudományos megállapításairól

Tudomány

Az India Klub Alapítvány üdvözli a napokban nyilvánosságra került tudományos munka eredményét, mely szerint a különféle kórokozók az orrüregben és a torokban tapadnak meg, majd onnan telepednek át a tüdőbe.

A hírt a magyar média széles körben a Scientific Reports című folyóiratra hivatkozva publikálta. Külön öröm, hogy a kutatásban magyar szakemberek is részt vettek.

További részletek blogbejegyzésünkben olvashatók.

Az India Klub Alapítvány a több évezredes indiai kulturális értékek és tudományos felfedezések továbbörökítéséért száll síkra. Ezért tartjuk fontosnak az ősi indiai tudomány és a modern nyugati tudományok egymásra találását.

Alapítványunk örömmel nyugtázza a napokban publikált tudományos megállapítást, mely szerint a légúti megbetegedéseket okozó kórokozók nem közvetlenül jutnak a tüdőbe, hanem az orrüregben és a torokban telepszenek meg.

Ez a megállapítás alátámasztja az ájurvéda, az ősi indiai gyógyászat felfogását. Az ájurvéda több ezer éves gyakorlata szerint az orrmosás és a nyelvtisztítás beépülve a napi rutinba nagy biztonsággal csökkenti a kórokozók megtapadásának esélyét.  

Leveles Zoltán hindu tanító
Leveles Zoltán hindu tanító

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*