fbpx Indiai védikus tudósra figyel a nyugati média - Bharata Kultúrtér

Indiai védikus tudósra figyel a nyugati média

Tudomány

Nyugat már hosszú évtizedek óta Kelet felé tekintget. A gyarmatosítás ideje alatt csupán anyagi haszon reményében. Később, felismerve az ott megtapasztalható magas szintű gondolkodást és lelkiséget, már önzetlen tudásvágyból is. A védikus tudás tiszta átörökítése céljából mindig is voltak olyan szent életű tanítók, akik életüket a tudás feltétel nélküli átadásának szentelték.

Az elmúlt évtizedben drámai növekedés következett az „indológia” területén. Ez magába foglalja a nem-hinduk boncolgató kommentárjait is. Felelősséget érző tudósok nemrégiben megalakítottak egy újabb tudományos fórumot, a British Board of Hindu Scholars. Szeretnék elérni, hogy sem a hindu szent szövegek, sem a történelmi események ne elferdítve kerüljenek nyilvánosságra. Emellett nem titkolt célja a hinduk önbecsülésének növelése.

Amikor Dr. Pratap Dakshinamurthy Dikshitulu, a sokoldalú védikus tudós, ájurvédikus szaktekintély egyetemi diákok tömege előtt különleges előadást tartott, a nyugati média is felfigyelt. A tudós kijelentette:

“a Védák univerzális tanítása átfog mindent, ami nemes és szent, ez a hatalmas tudás hasznos az egész emberiség számára.”

Akik voltak olyan szerencsések, hogy hallhatták Dr. Dikshitulu varázslatos előadását, meggyőződhettek hatalmas tudásáról.

Dr. Pratap Dakshinamurthy Dikshitulu

Köztudott, hogy a tudós memorizálta mind a négy Védát (csak a Rigvéda 1028 szanszkrit himnuszt, 10600 verset tartalmaz!). Folyékonyan beszél 18 nyelven, s mégis oly egyszerűen fogalmazott. Kifejtette, hogy a védikus etika követése nemcsak az ember saját életére lesz jó hatással, hanem az egyetemes jólét eléréséhez is szükséges.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*