A legidősebb ember

Tudomány

hanuman_baba_03.jpgAmikor az Indiában élő szent életű férfit, Hanuman Das Babajit a koráról kérdezték, nem tudott pontos adatot mondani, csak arra emlékezett, hogy 12 éves volt, amikor Jhansi Rani a britek ellen harcolt. Márpedig a híres királynő, India első függetlenségi háborújának egyik vezetője 1857-ben küzdött a gyarmatosítók ellen.

Hanuman Das azt mondta, hogy gyermekkorában édesanyja még a királynőt szolgálta, aki 1858-ban halt meg. (Bővebben A hindu Jeanne d’Arc c. cikkünkben!) Az idős férfi ezek szerint körülbelül 170 éves. Említette, hogy miután minden foga kihullott, kinőtt másodszor is, ez akkor történik, ha valaki elmúlt 100 éves.

Hanuman Das fiatalkorában az Úr Krisna híveként elhagyta otthonát, és Vrindávanba ment. Alapított egy csodálatos goshalát, menedékhelyet a tehenek számára, ahol jelenleg is több száz állatot gondoznak. Az ásramja a Vrindávan parikrama, vagyis zarándokút mentén található, neki csak egy kis, néhány méter széles szobája van. Egyszerűségét és alázatát látva mindenki meglepődött, aki találkozott vel

Post a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*