Sütőtök leves receptek

Tudatos táplálkozás

Leveles Zoltán receptje

Egyszerű sütőtök krémleves felturbózva

Az egyszerű sütőtök krémleves tulajdonképpen még ennél a receptnél is egyszerűbb. Kihagyható belőle a zeller és a burgonya. Akkor is nagyon finom lesz.

Hozzávalók

  • fél hosszúnyakú sütőtök – kb. 1 kg
  • 3 db közepes méretű burgonya
  • kis fej zeller
  • 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
  • 1 mokkáskanálnyi kurkuma
  • 1 mokkáskanálnyi bors
  • 1 ek só
  • petrezselyem
  • hidegen sajtolt bio olaj – legjobban idevaló a sütőtökmag olaj

Elkészítése

A tököt, a zellert és a burgonyát megtisztítom és felkockázom.

A szerecsendiót és a borsot a felszeletelt zöldségekkel kevés olajon megfuttatom. Felöntöm vízzel.

Hozzáadom a kurkumát és a sót.

Puhára főzöm. A végén beleteszem az összevágott petrezselymet.

Mikor langyosra hűlt, botmixerrel krémesítem. Az egyszerű sütőtök krémleves a lettudatos.com receptje

Gyömbéres sütőtök krémlves vagy indiai sütőtök krémleves

A gyömbéres sütőtök krémleves nevezik indiai sütőtök krémlevesnek is. Elkészítése lényegében megegyezik az egyszerű sütőtök krémleves elkészítésével azzal a különbséggel, hogy nem kell hozzá zöldség és szerecsendió, ehelyett egy kis reszelt gyömbér. Tipp: reszelj picivel több gyömbért és egy füst alatt doblj össze egy finom gyömbér teát!

Hozzávalók

  • fél hosszúnyakú sütőtök – kb 1 kg
  • két evőkanálnyi reszelt friss gyömbér
  • mokkáskanálnyi bors
  • 1 kiskanál só
  • petrezselyem
  • hidegen sajtolt bio olaj
  • egy evőkanál kókuszvaj vagy olaj a gyömbér pirításához

Elkészítése

A tököt, megtisztítom és felkockázom. A gyömbért a nagylyukú reszelőn lereszelem.

A reszelt friss gyömbért kókuszvajon vagy olajon megpirítom.

Bő egy perc után hozzáadom a felkockázott sütőtököt.

3-4 percig időnként megkeverve pirítom a sütőtököt. Hozzáadom a borsot, és felöntöm vízzel, majd a sütőtököt puhára főzöm. A végén beleteszem az összevágott petrezselymet és a sót.

Miután valamennyit hűlt, botmixerrel krémesítem. A tálalt sütőtöklevest sütőtökmag olaj csíkkal, pirított tökmaggal és petrezselyem- vagy bazsalikomlevéllel dekorálom.

Post a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*