fbpx Olcsóbb életbiztosítás a vegetáriánusoknak - Bharata Kultúrtér

Olcsóbb életbiztosítás a vegetáriánusoknak

Tudatos táplálkozás

A vegetariánusoknak olcsóbb életbiztosítást kell ajánlani, mert egészségesebbek, és kevésbé valószínű, hogy korán meghalnak. Ez közel 4 millió embert érinthet, ennyi vegatariánus ember él az Egyesült Királyságban. Az AFI (Animal Friends Insurance) biztosítási ügynökség dolgozta ki az alacsonyabb díjakkal rendelkező életbiztosítási rendszert, megjutalmazva azokat, akik nem esznek húst.

Kiemelték, hogy a biztosító figyelembe veszi a dohányzás és alkoholfogyasztási szokásokat egy-egy szerződés megkötésekor, de ugyanilyen hangsúlyt kell kapnia annak is, ha valaki nem eszik húst, mert az növeli az egészséges élet esélyeit. Ők kisebb valószínűséggel szenvednek súlyos vagy krónikus betegségekben, melyek lerövidíthetik az életet.

olcsóbb életbiztosítás a vegetáriánusoknak

A Vegetariánus Társaság szóvivője azt mondta:

„Ez egy fontos első lépés. Reméljük, a biztosító társaságok komolyan veszik majd azt a tényt, hogy a vegetariánusok kisebb valószínűséggel halnak meg fiatalon a rák és a szívbetegség következtében.”

A Vegetariánus Társaság szerint a vega táplálkozás akár 40 százalékkal is csökkentheti bizonyos ráktípusok, 30 százalékkal a szívbetegségek kockázatát. A vese- és epekövek kialakulásának esélye is alacsonyabb, míg a vegyes táplálkozással összefüggő cukorbetegség és a magas vérnyomás is minimális a vegetáriusok esetében. Egy független vizsgálat 12 évig követte 11 ezer ember életét, és a halálozási arányt, mely egyértelműen bebizonyította a vegetariánusok előnyét.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*