Masala tea recept

Tudatos táplálkozás

Összeállítottuk a legjobb masala tea receptet. Néhány perc alatt elkészül. Ha valóban valami emlékezeteset szeretnél alkotni vendégeid számára, akkor a masala teára van szükséged! Mindenképpen érdemes először saját részre készíteni egy adagot, hogy érezd a lényeget. A masala chai tulajdonképpen fűszeres tea, vagyis indiai tea tejjel és fűszerekkel. Mennyei!

Ájurvédikus tea: masala tea recept

Leveles Zoltán receptje

A masala tea a világ legfinomabb teája. No persze, csakis a hires gyömbér tea után. Vagy azzal együtt. A masala tea más neveken is ismert. Ájurvédikus tea, chai (ejtsd: csáj), yogi tea.

A YOGI TEA, MINT INDIAI TEA MÁRKANÉV
A Yogi tea egyúttal egy indiai márkanév is. A Yogi tea márka a hippy korszakban Amerikájában jött létre, de hivatalosan csak a 80’as években került bejegyzésre. Alapítója a szikh származású Yogi Bhajan jóga mester, eredeti nevén Harbhajan Sing Khalsa.

Leveles Zoltán receptje

MASALA TEA TÖRTÉNETE

Indiai utak során ki ne találkozott volna chai vagy masala teával? A masala tea, mint ájurvédikus tea, vagy yogi tea, évezredes múltra tekint vissza az indiai történelemben. Az ájurvéda az indiai fűszereket gyógynövényként használja.

Éppen ezért a masala tea hasonló gyógytea keverék, mint például nálunk a meghűlés elleni teakeverék.

Post a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*