fbpx Kinek kell tartani az ételmérgezéstől? - Bharata Kultúrtér

Kinek kell tartani az ételmérgezéstől?

Tudatos táplálkozás

Annak ellenére, hogy számos élelmiszer-biztonsági intézkedés létezik, a fenyegető élelmiszer eredetű betegségek (különösen a hús termékekkel kapcsolatban) egyre nőnek. A Centers for Disease Control szerint körülbelül 48 millió ember kap valamilyen ételmérgezést minden évben. Vezető helyen áll a Salmonella és a Campylobacter. Ez utóbbi az élő csirkéket támadja, és megfertőzi a húst vágás közben. Néha ezek a méreganyagok felszívódnak, és kárt okozhatnak a szervezet más részeiben

.Centers for Disease Control

A jelentés szerint a „kockázatos hús” listájának elején a csirke és a darált marhahús áll. A kutatók azt találták, hogy az élelmiszer eredetű betegségek száma csak a jéghegy csúcsát jelenti, mivel sok ember nem megy orvoshoz az ételmérgezéskor. Az is aggasztó, hogy több antibiotikum-rezisztens baktérium található a szupermarketek által értékesített csirke, sertés- és marhahúsban, amely drasztikusan csökkenti a gyógyítás lehetőségét.

A Modern Meat Frontline hangot ad számos tudós és iparági megfigyelő súlyos aggodalmáról. Glen Morris mikrobiológus (University of Maryland) szerint a bakteriális fertőzés következménye halálos is lehet.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*