Indiai szimbólumok

A szimbólumok között itt elsősorban az indiai jelképekről olvashat tanulmányokat. A hindu jelképek rendszerében való eligazodáshoz nyújtunk segítséget az olvasónak. Olyan ősi indiai jelképeket mutatunk be, mint az óm, szvasztika, satkona (hatágú csillag), csakra, lótuszvirág, kagylókürt, hogy csak néhányat említsünk a hinduizmus jelpékei közül.

Szimbolumok

Az indiai szimbólumok misztikus erővel bíró motívumok, melyek segítik a szemlélődő lelki felemelkedését. Értelemzésükkor kódok elevenednek meg a szemlélő előtt. Ugyanakkor megfelelő látásmód kifejlesztése szükséges, hogy észrevegyük a világban előforduló mágikus jeleket és jelenségeket, melyeket a különböző tradíciók megörökítettek. Lehetnek közöttük szanszkrit szimbólumok, jóga szimbólumok vagy misztikus ábrák.

Indiai jelképek, jóga szimbólumok jelentése

Tartalmas olvasást kívánunk az indiai jelképek ezoterikus tanításának megismeréséhez és a hindu szimbólumok jelentése értelmezéséhez!

Ismerje meg az indiai jelképek és jóga szimbólumok spirituális tanítását, a misztika világát!  Tipp: Miért ne néznéd meg élőben is? Indiai utak a spirituális India megismerésére

 

 

 • Kopaszra nyírt nők

  Aki járt már Indiában, biztos nem ismeretlenek számára a kopaszra nyírt nők. Hazánkban is látni hasonlót, csak épp az indokok különböznek. A haj a legdrágább ékszere a nőknek, főként Indiában. Gondolkodtatok már azon, miért borotválja fejét egy indiai nő? Tudni szeretnéd miért olyan szép az indiai nők haja? Íme: indiai hajápolás.

  Kopaszra nyírt nők Indiában

  Kopaszra nyírt nők India templomai körül

  India az, ahol a nők spirituális okokból nyírják kopaszra a fejüket. Ez a rituálé

  ...
 • Indiai köszönés vallások és területek szerint

  Az indiai köszönés többféle formájával találkozhatunk indiai utazásaink során. Némelyik üdvözlési forma mögöttes tartalommal, filozófiai utalással is rendelkezik. Köszönti a mindenkiben jelen levő isteni jelleget vagy az igazi ént. A lelki lényt, aki ura önmagának, és a valódi tudás birtokosa.

  indiai koszones

  Vegyük hát sorba, hogy milyen indiai köszönési formákkal találkozhatunk indiai utazás során.  

  Az indiai köszönés tájegységként és vallási

  ...
 • Lótuszvirág jelentése a szimbólumok világában

  A lótuszvirág kétségkívül az indiai szimbólumok közül a legelterjedtebb motívum. Gyakran találkozni lótuszvirággal az óind hitvilágban: lótuszvirág-szemű, lótuszvirág-arcú, lótuszvirág szépségű, lótuszülés, az óind teremtéselméletben is fontos a szerepe.

  Lótuszvirák teljes pompájában

  Továbbá, a Bhagavad-gítában is találkozhatunk a lótusszal, sőt az indiai művészetben és a jógában is megjelenik. Egyik legismertebb jóga gyakorlat a ...

 • Kagylókürt az indiai szimbólumok világában

  A kagylókürt hindi nyelven shankh, szanszkrit neve sankha. Jelentése: kedvezőtlenség megbékéltetője. A kagylókürt ősi hindu jelkép, Visnu négy szimbólumának egyike.

  Kagylókürt Krisna ajkain

  Visnu másik három fontos jelképe a lótuszvirág, a csakra és a buzogány. Kultikus kellékként évezredek óta jelen van az indiai szertartásokban, s a hajdani harcosok fontos harci

  ...
 • Hindu erotika - Síva lingam

  A hindu erotikáról szóló sorozatunkban most a Síva-kultusz fontos jelképével, a Siva lingammal foglalkozunk, s végül összegezzük a hindu erotikával kapcsolatos cikksorozat lényegét.

   

  Siva lingam hindu imádat

   

   Leveles Zoltán írása

  A laikus szemlélő indiai kultúrával kapcsolatos ismeretei között nagy valószínűséggel szerepel a Sivát phallosz formában történő imádata. S

  ...
Joomla SEF URLs by Artio