koncert

A Bharata Kultúrtér spirituális zenei sorozatának kínálata igazán sokrétű. Minden évadban többféle program közül válogathat a zenekedvelő közönség. A meditációs zenétől a klasszikus indiai zenéig, a balkán dallamoktól, a modern feldolgozásig világszínvonalú előadásokat hallgathatnak itt. Azok is találnak kedvükre való programot, akiket a jazz érdekel. Az előadók között szerepel szegedi egyetemista, osztrák előadóművész vagy éppen kalkuttai szitárművész.

Az élő zene sokak számára nemcsak kulturális élmény, hanem egyfajta lelki-szellemi megtisztulás is. A nyugaton megszokottak mellett egészen különös hangszereket is megismerhet a közönség, például a szitárt vagy a tablát. Fergeteges kirtan, lemezbemutató koncert és bhadzsan délután váltja egymást, és néha arra is van alkalom, hogy a zenészekkel elbeszélgessen a közönség. Olyan előadókat is láthatnak, hallhatnak itt, akik Európa több országában adtak már nagysikerű koncertet.

 

 

 • A vína hangja megnyugtat

  Thompson Évát a vína öblös hangja kerítette hatalmába. Arra kértük mutassa be röviden ezt a különleges indiai hangszert.

  Arról is beszámolt, hogy a zene mikor válik segítségére. Azt is megtudtuk tőle, hogy szeret Burns Katival zenélni. 

  Thompson Éva koncertje a Bharatában

   

  Tipp: Thompson Éva következő fellépése a Bharata Kultúrtérben 2018. május 19-én 19 órakor kerül megszervezésre>> Kalkuttai fények

  Érdemes: Interjú

  ...
 • "Alkotni szeretnék..."

  Interjú Burns Kati énekesnővel

  Burns Kati énekesnő élete nem mindennapi. Énekel, regényt írt, s mindemellett otthonosan mozog például Pakisztánban.  A Bharata kultúrtérben szerveződő estje kapcsán faggattuk zenétől, kultúrák találkozásáról.

  Burns Kati interjúBurns Kati következő fellépése a Bharata Kultúrtérben 2018. május 19-én 19 órakor kerül megszervezésre>> Kalkuttai fények

   

  Az interjút Bartalis Orsolya és Bató Mária Magdolna készítette

  ...

 • Filmvetítés élő zenei felvezetővel

  Burns Kati bengáli útja - indiai film + zene

  2017. szeptember 22-én 18 órakor a Bharata Kultúrtérben (1074 Bp, Tivadar u. 3)

  Burns Kati saját magyar zenei anyanyelvéből kiindulva jutott el a színes ázsiai énektechnikákig, a szibériai dorombének és az indiai hangképzési módok világáig, és alakította ki főként magyar, indiai és pakisztáni dalokból, improvizációs betétekből álló repertoárját.

  Első, nagysikerű nemzetközi fúziós koncertjét 2012-ben, Iszlámabádban tartotta, amelyből 2013-ban élő koncertlemez született Madhuwanti – Live From Islamabad címmel, a Trottel Records gondozásában.

  A vína egy ősi indiai klasszikus hangszer, mely a Purána-irodalmoban Narada muni révén vált híressé. Tudniillik, Narada muni

  ...
 • Spirituális India az akácfák árnyékában

  India est a nandafalvi hindu templomban 2018. augusztus 4-én 16 órától

  Spirituális feltöltődésre vágyóknak jelent ígéretes programot a nandafalvi hindu templom hétvégi rendezvénye. A rendezvény augusztus 4-én, szombaton 16 órától kerül megszervezésre.

   

  nandafalva hindu templom

  Az est díszvendége B.A. Paramadvaiti Szvámí vasinava tanítómester. A házigazda Leveles Zoltán Haridzsan. Az eseményre hat indiai szvámi érkezik, továbbá a világ számos országából várunk vendégeket és előadókat.

  Párhuzamos programok, mantraőrület, jóga -

  ...
 • Elmerülés a kirtan rezgéseiben

  A Bharata Kultúrtér indiai spirituális zenei sorozatának következő vendége az osztrák Govindas-Bhajan Band, akik klasszikus indiai Bhadzsan zenével érkeznek hozzánk. Alapítójuk, Raman Reti igazi élményt vár a közönséggel való találkozástól. 

  GOVINDAS BHAJAN BAND...

 • Govindas Bhajan Band - bhadzsan koncert

  A Bharata Kultúrtér indiai spirituális zenei sorozatának következő vendége a

  Govindas Bhajan Band (Ausztria)

  Bharata Kultúrtér, 2016. október 15. 19 órakor, Belépés 1200 Ft

  Mantra kirtan koncert a Bharatában - Govindas Bhajan Band

  Különös zenei élményre számíthatnak az indiai zene rajongói. Képzeljük csak el a tiroli harmonikás visszhangokat jazz-gitárra és tablára felülni a bhadzsanok szárnyán!

  Kövesd az aktualitásokat és rendelj vacsorát 900 Ft-ért az esemény ...

 • A zene éltető gyógyír

  Interjú Mathew Mithchel Jazzgitárossal

  Alapvetően jazzgitáros. Méghozzá Új-Zélandból. A Bharata Kultúrtérben tanítványát, az indiai mantrákat játszó Krasznai Gítát kíséri gitáron. Többek között erről a koncertről és egyéb dolgokról faggattuk Matthew Mitchellt.

  Matthew Mitchell

  Hogyan találkoztál a zenével? Hogyan lettél jazz zenész?

  Fiatalon, 17 évesen kezdtem jazz zenét hallgatni. Egy

  ...
 • Hegedűtől zongorán át a tabláig

  Interjú Mótyán Tibor tablással

  Egy zenész, aki kész volt áldozatokat hozni azért, hogy elmerülhessen egy egészen különös hangszer rejtelmeiben. Indiai mesterek képezték és sok felfedezetlen területen próbálja kamatoztatni tudását. Ennek az útnak egy fontos állomása az OM lemez, melyen Mótyán Tibor igazi szerelmének, a tradícionális indiai zenénekrendelhette alá szeretett hangszerét, a tablát.

  Mótyan Tibor

  Hogy kerültél egy ilyen különleges hangszer közelébe, mint a tabla?


  Gyerekkorom óta tanulok zenét. Hegedűvel kezdtem, aztán

  ...
 • Felszabadító indiai zene

  Interjú Kónya Kata fuvolistával

  Konya Kata

  Zeneovi, fuvola, cselló. Nagyjából ezek voltak azok a mérföldkövek, melyek elindították Kónya Kata zenei karrierjét. A komolyzenei műveken nevelkedett zenész életébe most valahogyan berobbant az OM mantraízű zenei világa. Úgy tűnik meg is babonázta. Hamarosan élőben is hallhatjuk a Bharata Kultúrtér színpadán Kónya Katát, de addig is feltettünk neki néhány kérdést. 

 • Indiából merít

  Interjú Krasznai Gíta énekessel

  Krasznai Gita

  Krasznai Gíta lemezbemutató koncertjére készül. Jelenleg egyetemista. A sztorija valahol itt kezdődik. Miután felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Képzőművészeti Szakán, mindjárt egy évet halasztott, hogy Indiába utazhasson. Fél évig eredeti környezetben, jógakolostorban, ásramban élt és tanult. Az OM című lemezről, a Bharata Kultúrtérben

  ...
 • A cselló jól alkalmazható az indiai zenében

  Hadobás Gergely

  Zenészcsaládból származó fiatalember, aki a zene szerelmeseként a folyamatos szakmai fejlődésben és megújulásban hisz. Talán éppen ennek a hosszú útnak az egyik állomása a Krasznai Gítával felvett OM-lemez.

  Hadobás Gergely, egy különös zenei formációba verbuválódott zenészcsapat csellistájaként a kirtan és a mantra világában csap a húrok közé. A Bharata kultúrtérben június 17-én megrendezésre kerülő...

 • Krasznai Gíta és társai - "Om" lemezbemutató koncert

  2016. 06. 17-én 19 óra
  Vendég művész: Matthew Mitchell gitár

  Krasznai Gíta együttesFergeteges kirtan koncert a Bharatában a mantrák rajongóinak. Felemelő zene, kvalifikált zenészekkel.

  Fellépnek: Krasznai Gíta ének,

  ...
 • Balkán szagú indiai ritmusok

  Beszélgetés Bojan Bhimaszénával, a szerbiai Dakshina kirtan-zenei formáció vezetőjével
  Koncert: 2014. december 6-án 19 órakor, Bharata Kultúrtér - Bp. 7. Tivadar u. 3. Belépőjegy 1200.- Ft


  BHimasena-3Különös zenei élményt nyújt a Bharatában szerveződő Mikulás napi koncert. Mint mondják a Szerbiából érkező kirtanosok, zenéjük minden nyitott szívű vendéghez szól. Hallgasd az ősi indiai mantrákat, némi szerb fűszerezéssel – szárnyalj a mantrák erejével...
  Regisztrálj most>>
  ...

 • Sattwa Sound Band 2.

  Fergeteges kirtan parti a Bharata Kultúrtérben, 2014.03.30. 18:30 óra

  Sattwa Band a Bharata Kultúrtérben

  A koncert során hallhatjátok (többek között) az új lemezünkre szánt dalainkat! Az este adományos jellegű, a bevételt egy az egyben a készülő CD-re fordítjuk! Gyertek el minél többen, hogy valóra válthassuk az álmunkat és egy gyönyörű CD-t készíthessünk NEKED/NEKTEK!

  Fellépnek: Schrenk Judit Sattwa - ének; Janicsek Zsolt Mahadéva - gitár; Juhász Enikő Bita - hegedű, ének; Kovács Laci Rama - indiai ütőshangszerek; Zákány Gergő - szitár; Varga Zsolti - gitár, djembe, dharbuka

  ...
 • Pillants bele az indiai zenei tradíciókba!

  április 13. 18:00 - Bharata Kultúrtér

  Debasish-GangulyMi a titka az igéző indiai klasszikus zenének? Milyen muzikális rendszert követ? Debasish Ganguly szitárművész családias hangulatban, ősi tudása tradícióiból tárja elénk a válaszokat, szitárzenével és énekkel kísérve előadását.

  'Indiára Hangolva' előadás az A38 Hajón

  április 12. 19:00 - A38 Hajó

  Indiara-hangolva-A38-plakát 2013.ápr.12 - webTavasz, tavasz, merre jársz? Április 12-én a Dunáról, az A38 Hajóról csalogatjuk elő a bujkáló évszakot 3 kivételes művésszel. Belépő: 1900 Ft.

  Lantos Zoltán - Nu Fusion koncert

  November 22. 18:00 – Bharata Kultúrtér

  Lantos Zoltán Lantos Zoltán(hegedű) fiatal, főként zeneakadémista tehetségek közül verbuválódott csapata ad ízelítő koncertet a Bharata Kultúrtérben, valahol a lebegő, ambiens, groovos elektronikus nu jazz és a keleti zenei tradíciók határmezsgyéjén. Az elektromos hegedűk effektezett hangzását ellenpontozzák a

  ...
 • Szőke-Szalai-Váczi trió koncert

  2012. május 12-én 19 óra
  sz¦¦ke szabolcsA hazai etno-jazz egyik kimagasló élcsapatának a Tin-Tin Quartetnek -

  tavaly ősz óta ismét együtt koncertező - kiválóságai lépnek fel a Bharata Kultúrtérben. Az ígéretes koncertre túljelentkezés miatt mihamarabb regisztrálj a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  ...
 • Debasish Ganguly kalkuttai szitárművész - hindusztáni zene workshop

  2012. május 19-én 19 óra
  Debasish-Ganguly-1-NETA bengáliából érkező nemzetközileg elismert szitárművész workshop-ja hiteles betekintést nyújt a tradicionális hindusztáni muzsikába és egyúttal a mai indiai zenészvilág életébe is. Természetesen szitárjt is magával hozza, s a közönség kérdéseket tehet fel az indiai zenésznek...

 • Korábbi zenei programjaink

  1. oldal / 2