Húsevés vagy repülés − melyik a környezetkímélőbb?

Tanulmányok

Bár sokszor hallhattuk már, hogy a táplálkozás összefüggésben van a szén-dioxid-kibocsátással, az életterünk megóvásával, sajnálatos módon mégsem történik sok változás. Időnként legalább megjelenik egy újabb emlékeztető, mint például az angol New Scientist magazinban.

Peter Scarborough és az oxfordi egyetem munkatársai több mint 50.000 ember táplálkozási szokásait vizsgálták. Kimutatták, milyen hatalmas eredmények érhetők el már azzal is, ha csökkenne a napi húsfogyasztás, a széndioxid-kibocsátás is kisebbedne 60 százalékkal.

De az igazi megoldás erre a környezeti problémára is a vegetárius étrend. Scarborough mindezt a London és New York közti repülőjáratok által okozott széndioxid-kibocsátással összehasonlítva úgy véli, valamelyik téren változtatásra van szükség: „Azt hiszem, könnyebb megváltoztatni az étrendünket, mint az utazási szokásainkat.”

Post a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*