Szeretettel meghívunk 2016. október 12-én 18 órára, hogy a Bhagavad-gítá tanítása mellett a védikus tradíció kulcsának tekintett Guru-tradíciót ünnepelhessük. A guru púdzsá ünnep a hindu tradíció egyik legszentebb ünnepe. Maga az általános guru pudzsa ünnepe a Holdhoz igazodó hindu kalendáriumban a nyár derekára esik. 

Guru pudzsa
A Guru Púdzsá a tudás tövábbörökítésének ünnepe. A guru előtti tisztelet ilyen formájú, ősi rítusát szanszkritul Vjásza Púdzsának hívják.

A különféle tradíciók emellett lelki tanítómestrereik születésnapján tartják a valódi guru púdzsá ünnepet, más néven vjásza púdzsá szertartást.

Az otóber 12-i ünnep tanítómesterünk, Sríla Bhakti Álóka Paramadvaiti Maharádzs születésnapja alkalmából szervezzük.


"Krsna és képviselője egyek. Ily módon, a lelki tanítómester mindenütt jelen lehet, ahová a tanítványai megidézik. A lelki tanítómester egy elv, nem pedig a test."

A.Cs. Bhaktivédánta Szvámí Prabhupád 1968. május 28-án kelt leveléből

 

Paramadvaiti Maharádsz vjásza púdzsá Budapesten


A védikus tradíció szerint a lelki tanítómester szerepe elengedhetetlen a lelki tudás továbbörökítésében. Az előadáson a közönség megismerheti a guru tradíció lényegét. Szó esik olyan kérdésekről is mint a guruba vetett bizalom, ki lehet guru, miként válhat médiummá a tanítómester.


Szeretettel várunk mindenkit, akit tanítómesterünk tanítása inspirál. A programon megismerhetjük B.A. Paramadvaiti lelki életének történetét, valamint hallhatunk általános tanítást a lelki tanítómester fogalmáról, szerepéről.

A Vjásza Púdzsá ünnep programja a Bharata Kultúrtérben

  • 18:00 Guru Púdzsá bhadzsan
  • 18:30 Bhagavad-gítá: a guru szerepe a tanítvány életében
  • 18:45 B.A. Paramadvaiti Mahárádzs életrajza és tanítása
  • 19:00 filmvetítés és beszámoló mesterünk legkülönlegesebb asramjairól
  • 19:30 Puspándzsali - közös virágfelajánlás mantrákkal
  • 19:45 Szeretetlakoma


Kérünk, részvételi szándékod jelezd mihamarabb a Bharata elérhetőségein