2016. december 24-én 17 órakor


Amikor a szentestére gondolunk, akkor a karácsony jut eszünkbe. A karácsonyi ünnepekről pedig a család, meg a szeretet. Pedig hát minden este szent, sőt minden pillanat. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a szenteste elvilágiasodott. Egyre kevésbé szól a lelki gyakorlásról, Krisztus kiemelkedő tanításáról – a vallásközi dialógus jegyében. Mert párbeszédre szükség van.

Hindu Karácsony


A Bharata Kultúrtér egy kiemelkedő vendég, Srila B.V Atulananda Maharaj társaságában ünnepli a szentestét, amikor is megemlékezünk Jézus születéséről is. Természetesen picit rendhagyó módon. Szó lesz a karácsony indiai megünnepléséről is, de hallhatunk a kereszténység indiai történetéről, valamint Jézus feltételezett indiai tartózkodásáról is.
Szó esik továbbá a szeretet hindu fogalmáról, Krisztus tanítása és a hindu teológia párhuzamairól is.

Szenteste

 

Az előadás végén mécseseket ajánlunk fel a fény ünnepén, majd egy vegetáriánus karácsonyi vacsorával várunk szeretettel.


A belépés és a vacsora becsületkasszás, és regisztrációhoz kötött.
A regisztrálást a Bharata elérhetőségein megteheted: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.