India est a nandafalvi hindu templomban 2018. augusztus 4-én 16 órától

Spirituális feltöltődésre vágyóknak jelent ígéretes programot a nandafalvi hindu templom hétvégi rendezvénye. A rendezvény augusztus 4-én, szombaton 16 órától kerül megszervezésre.

 

nandafalva hindu templom

Az est díszvendége B.A. Paramadvaiti Szvámí vasinava tanítómester. A házigazda Leveles Zoltán Haridzsan. Az eseményre hat indiai szvámi érkezik, továbbá a világ számos országából várunk vendégeket és előadókat.

Párhuzamos programok, mantraőrület, jóga - mintha csak Indiában lennél!

Tipp: Ez is érdekelhet>> Költözz asramba!

Hindu bhakti tábor>> Vaisnava méla

A program egy védikus tűzáldozattal kezdődik. A tűzáldozat során a felsőbb szféra áldását invitálják meg, miközben a résztvevők mantrarecitálás mellett gabonát ajánlanak fel a tűzoltáron. A védikus tűzáldozat karmatisztító ősi rítus.

 

  • Tűzáldozat
  • Indiai tánc - Parvati táncegyüttel | Túri Virág Réga társulata
  • Az Inbound Jógaiskola bemutatója
  • Filozófiai előadások
  • Púdzsa hindu szertartás
  • Őrületes kirtan koncertek dél-amerikai lendülettel
  • Tradicionális bhadzsan india szvámikkal
  • Indiai bazársor
  • magyar és indiai bhadzsanok
  • Vegán büfé

 

 

 

nandafalva programajanlo

 

Az eseményen való részvétel díjmentes. Minőségi vegán vacsora 1200 forintért aezen az űrlapon előrendelhető. Vacsorát csak az itt regisztrált vendégeknek szolgálnak fel>> vegán vacsora előrendelési határideje lejárt. rendelés már csak a helyszínre érkezéskor lehetséges - a készlet erejéig.

A rendezvény helyszíne

A rendezvény helyszíne Nandafalva hindu templom.

Nandafalva térkép

A helyszín megközelítése

A nandafalvi hindu templom a Balástyát Forráskúttal összekötő útról közelíthető meg.
Az 5-ös autópályán a 146-os km-nél Forráskút irányába kell lekanyarodni.

Nandafalva rövid bemutatása

Csongrád megye szívében, Ópusztaszertől mindössze 18 km-re fekszik az alföldi hindu templom. A templomot körbeölelő vörös homokkőből faragott stációk kellemes sétára hívogatják a látogatót.

1979-ben hozta létre néhány, az ősi hindu tanítások iránt elkötelezett fiatal a balástyai tanyavilágban a nandafalvi hindu közösséget. Nandafalva nevét az indiai szent helyről, Nandagramról kapta. Húsz év tevékenység eredményeképpen, 2000-ben nyitotta meg kapuit a hindu templom. Az alföldi tájba illeszkedő épület Szigeti Gyula műépítész tervének köszönhetően a magyar és hindu építészeti jegyek bravúros fúziója– alföldi épületeket idéző tornáca cseréppel díszített orisszai templomtornyot ölel körbe. Az Indiában még ma is élő tradicionális templomépítészet nem riad vissza a különböző tájegységek építészetének ötvözésétől. A templom tornyában lakó egymázsás harang a magyar hagyományt is követve naponta megszólal.

A templom szentélyparkja a hindu pantheon legfontosabb alakjait mutatja be. Egyik monumentális eleme a két tonnás, egy kőből kifaragott, két méter magas Alázat-oszlop.

Információ:

Leveles Zoltán: +36704595875