fbpx Raga fusion - Lantos Zoltán és pandit Rajesh Gangani koncertje - Bharata Kultúrtér

Raga fusion – Lantos Zoltán és pandit Rajesh Gangani koncertje

Programajánló

Lantos Zoltán és Pandit Rajesh Gangani hegedű és tabla párosítással varázsolja India energiáit a Bharatába. Ez a különleges megszólalású duó az indiai klasszikus zenei hagyományokra építi fel zenéjét, a tradicionális rágák szigorú világát kissé kitágítva és átértelmezve, szabadabb felfogásban, samplert és elektronikus effekteket is felhasználva, de mindvégig megőrizve azt az élő párbeszédet a hegedű és a tabla között, ami az indiai zenét élteti és röpteti a maga spirituális, vibráló és pszichedelikus valójában.

Raga Fusion plakát

LANTOS ZOLTÁN
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett klasszikus zenei diplomát, hegedű szakon. Már a főiskola évei alatt kísérleti és keleti zenével kezdett foglalkozni, majd 1985-ben ösztöndíjjal Indiába utazott, hogy klasszikus indiai zenét tanuljon. Nyolc és fél évig élt Indiában, tanulmányain kívül komponált és koncertezett. Miután 1994-ben visszatért Budapestre, tovább dolgozott improvizatív zenei világának kialakításán, miközben saját zenei gyökereit is újra felfedezte, és összevetette a keleti zene és a kortárs európai jazz területén szerzett tapasztalataival. Interjú Lantos Zoltán hegedűművésszel>> Indiába érkezni olyan volt, mint egy másik bolygón landolni

PANDIT RAJESH GANGANI
Pandit Rajesh Gangani köztiszteletben járó tabla előadóművész. A szakma különös virtuozitásá és technikai tudását is elismeri.

Rajesh Gangani az Ajarada Gharana (Adzsarada) tabla gharana zenei stílus, valamint a (Jaipuri Gharana (dzsaipuri) kathak gharana táncstílus képzett képviselője. Családjában hatodik generációs zenészként tartják számon.

Édesapja Guru Pandit Madanlal Gangani tablamester volt, aki a Gudzsaráthban található Feslőfokú Előadóművészeti Egyetem tablatanára volt. Rajesh Gangani ötévesen kezdett tőle tanulni.

Rajesh Gangani egyetemi diplomáit kathak tánc és tabla szakon szerezte.

2011-ben a „Kalanagari Swarnim Vadodara Gaurav Puraskar Swarim Gujarat tabla mestere” díjat nyert

Zenei karrierje során az indiai klasszikus zene és tánc, valamint bollywoodi számos hírességével lépett fel. Közülök néhányan a következők: Pt. Jagdish Prasadji, Pt. Jasrajji, late Pt. Govind Prasadji, Guru Pt. Gaurishankar Kathak, Guru Pt. Sundarlal Gangani, Guru Pt. Birju Maharajji, Pt. Bhawani Shankarji, Pt. Ronu Majmundar, Pt. Harish Gangani, Pt. Bharat Gangani, Pt. Rajendra Gangani, Sushri Padma Vibhusan Sitara Devi, Sushri Padma Vibhusan Uma Sharmaji, Padma Shri Shovana Narayanji.

Jelenleg az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban tablatanárként tanít.

Interjú Pandit Rajesh Ganganival>> A zene jóga, az ének pránájama

A koncert időpontja: 2018. november 30. 19:00
Helyszín: Bharata Kultúrtér, Budapest, Tivadar u. 3.
Belépő: 1200 Ft/fő (Jegyet az előadás előtt, a helyszínen tudsz venni.)

TIPP: A KONCERT UTÁN MARADJ VACSORÁRA IS!
Minőségi vegán vacsora 1200 forintért ezen az űrlapon előrendelhető. Vacsorát csak a lenti űrlapon regisztrált vendégeknek szolgálnak fel.

VACSORARENDELÉS ITT
Az űrlap beküldése után visszaigazoló e-mailt kapsz. Fizetni majd a helyszínre érkeéskor kell a belépőjegy vásárlásával egyidőben.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*