Gita Jayanti ünnep

Programajánló

  1. december 16-án. 10:00 óra – Bharata Kultúrtér | Bő 5000 évvel ezelőtt egy különös párbeszéd során Krsna feltárta Ardzsuna előtt a titkok titkát. A Bhagavad-gítá elbeszélése napjának évfordulóján világszerte megemlékeznek e fontos eseményről. Ehhez a tradícióhoz csatlakozik a Bharata Kultúrtér a Gíta Jayanti megünneplésével.

gitajayanti2018

A Gita Jayanti ünnepségen a Bhagavad-gítá szanszkrit verseit recitáljuk. A több ezer éves Bhagavad-gítának, a “hinduk Bibliájának” megjelenését ünnepeljük – ez a Gíta Dzsajanti.

A GÍTA JAYANTI ÜNNEP PROGRAMJA
elrecitáljuk, illetve meghallgathatjuk szanszkritul a Bhagavad-gítá összes versét,
tanításokat hallhatunk a szent szövegből,
védikus tűzáldozatot mutatunk be, amely során gabonát és ghít (tisztított vajat) ajánlunk fel,
Az eseményen való részvétel díjmentes
A program fő része délután 4 órakor kezdődik. Ekkor kerül sor a tűzáldozatra, valamint a Gítá utolsó verseinek elrecitálása is. A programhoz már délelőtt is lehet csatlakozni, szabadok ki-be járkálni. Csakúgy, mintha otthon lennél: Indiában!

A GITA JAYANTI DIÓHÉJBAN
A Gita Jayanti ünnep a Bhavagad-gítá megjelenésék ünnepe. Bő 5000 évvel ezelőtt hangzott el az Isteni párbeszéd Krisna és Ardzsuna között.

Mint a bölcs nagyapa, mint a tévedhetetlen belső hang, mint az élethez való használati útmutató, a Bhagavad-gítá úgy segíti végig az embert a születéstől a halálig, születésről születésre, születésről az öröklétre. Az isteni kinyilatkoztatásnak tekintett mű egyetemes, örök érvényű emberi értékeket tárgyal. Leírja a lélek és Isten természetét, a kettejük közötti kapcsolatot, az önmegvalósítás folyamatát.
A szent szöveg tizennyolc fejezetből, közel hétszáz versből áll.

Jöjj el, ha érdekel a Védák tanítása, a szanszkrit nyelv, vagy csak szeretnél kiszabadulni a karácsonyi rohanásból egy hangulatos közösségi élménnyel! A több ezer éves szent szöveg zengése gyógyír a léleknek. Latin betűs átírással követhető.

Kövesd az aktualitásokat a facebook eseményen is!

ÍGY NÉZ KI INDIÁBAN A SZANSZKRIT KÁNTÁLÁS
Csatlakozz a Bhagavad-gítá recitálásához Te is!

Post a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*