fbpx Gita Jayanti ünnep 2019-ben - Bharata Kultúrtér

Gita Jayanti ünnep 2019-ben

Programajánló

2019. december 7-én. 16:00 óra – Bharata Kultúrtér | Bő 5000 évvel ezelőtt egy különös párbeszéd során Krsna feltárta Ardzsuna előtt a titkok titkát. A Bhagavad-gítá elbeszélése napjának évfordulóján világszerte megemlékeznek e fontos eseményről. Ehhez a tradícióhoz csatlakozik a Bharata Kultúrtér a Gíta Jayanti megünneplésével.

Gita jayanti 2019

A Gita Jayanti ünnepségen a Bhagavad-gítá szanszkrit verseit recitáljuk. A több ezer éves Bhagavad-gítának, a “hinduk Bibliájának” megjelenését ünnepeljük – ez a Gíta Dzsajanti.

A Gíta jayanti ünnep programja

Elrecitáljuk, illetve meghallgathatjuk szanszkritul a Bhagavad-gítá összes versét, tanításokat hallhatunk a szent szövegből, védikus tűzáldozatot mutatunk be, amely során gabonát és ghít (tisztított vajat) ajánlunk fel,

Az eseményen való részvétel díjmentes –

A program délután 4 órakor kezdődik.

A Gita jayanti dióhéjban

A Gita Jayanti ünnep a Bhavagad-gítá megjelenésék ünnepe. Bő 5000 évvel ezelőtt hangzott el az Isteni párbeszéd Krisna és Ardzsuna között.

Mint a bölcs nagyapa, mint a tévedhetetlen belső hang, mint az élethez való használati útmutató, a Bhagavad-gítá úgy segíti végig az embert a születéstől a halálig, születésről születésre, születésről az öröklétre. Az isteni kinyilatkoztatásnak tekintett mű egyetemes, örök érvényű emberi értékeket tárgyal. Leírja a lélek és Isten természetét, a kettejük közötti kapcsolatot, az önmegvalósítás folyamatát.
A szent szöveg tizennyolc fejezetből, közel hétszáz versből áll.

Jöjj el, ha érdekel a Védák tanítása, a szanszkrit nyelv, vagy csak szeretnél kiszabadulni a karácsonyi rohanásból egy hangulatos közösségi élménnyel! A több ezer éves szent szöveg zengése gyógyír a léleknek. Latin betűs átírása követhető.

Kövesd az aktualitásokat a facebook eseményen is!

ÍGY NÉZ KI INDIÁBAN A SZANSZKRIT KÁNTÁLÁS


Csatlakozz a Bhagavad-gítá recitálásához Te is!

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*