Burns Kati bengáli útja - indiai film + zene

2017. szeptember 22-én 18 órakor a Bharata Kultúrtérben (1074 Bp, Tivadar u. 3)

Burns Kati saját magyar zenei anyanyelvéből kiindulva jutott el a színes ázsiai énektechnikákig, a szibériai dorombének és az indiai hangképzési módok világáig, és alakította ki főként magyar, indiai és pakisztáni dalokból, improvizációs betétekből álló repertoárját.

Első, nagysikerű nemzetközi fúziós koncertjét 2012-ben, Iszlámabádban tartotta, amelyből 2013-ban élő koncertlemez született Madhuwanti – Live From Islamabad címmel, a Trottel Records gondozásában.

A vína egy ősi indiai klasszikus hangszer, mely a Purána-irodalmoban Narada muni révén vált híressé. Tudniillik, Narada muni vínáján játszva jár-kel a világban. Ezúttal a vínát Thompson Éva szólaltatja meg, Burns Kati pedig énekel hozzá. Az Égi muzsika is minden bizonnyal egy másik világba röpíti a hallgatóságot.

Az est másik részében pedig Burns Kati indiai dokumentumfilmjét láthatjuk.

Belépőjegy 1200 Ft.

VEGÁN VACSORA

Vegán vacsit is rendelnél mellé? 1200 Ft-ért a következő menüt rendelheted: bio hajdina, szabdzsi, dahl, saláta, édesség, gyömbérital. Az ételek elkészítése során nem használunk fehér lisztet, fehér sót, fehér cukrot, finomított olajakat. Ehelyett himalája só, baszmati rizs vagy bio hajdina, hidegen sajtolt olajok, kókuszvaj, barnacukor stb.
Rendelés itt>> Vacsora rendelés

Burns Katalin Indiában

 

Azóta Kati több projektmeghívásnak köszönhetően, rendszeresen megfordult a Szubkontinensen. India és Pakisztán főbb nyelvein énekel, a magyar népzenét képviselte a Szindh-vidéki Lahooti Melo szúfi fesztiválon, és egy klipje a Pepsi MTV Indies csatornán is szerepelt.


2017 februárjában Burns Katit egy kulturális szervezet meghívta Nyugat-Bengálba. Itt két hétig kapott lehetőséget, hogy a népi és klasszikus zenei kultúrában megmerítkezzen. Eközben ellátogatott két, az UNESCO örökség részét képező faluba: Gorbhangába és Pinglába – az utóbbi helyszínen megismerhette a tekercsre festő történetmesélők művészetét. A látogatásból 'A tappától a kirtanig, Burns Kati első bengáli útja' címmel dokumentumfilm készült.

A nézők nyomon követhetik Kati ismerkedését a kirtan és a tappa műfajokkal, az emlékezetes talákozást Gorbhanga fakírjaival, a Gangesz-parti sétákat, vagy a magyar népzene és a bangla tappa találkozását, amelynek csúcspontja egy kalkuttai félklasszikus koncert volt a helyi híresség, Arijit Chakraborty oldalán.

A vetítés előtt indiai zenével hangolódunk a filmre, Burns Kati (ének) és Thompson Éva (vína) segítségével.

Részlet Burns Kati egyik indiai koncertjéből

 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio