Ayurvéda tanfolyam a gyakorlatban

Programajánló

Az „Ájurvéda tanfolyam a gyakorlatban” című háromrészes tanfolyam célja a két ősi tudomány összekapcsolása. A tanfolyam segítségével a jógában és az ájurvédában is bővítheti ismereteit, miközben nagyszerű gyakorlatokkal szerezhetnek tapasztalatokat. A két tudomány találkozása az önismeret és a gyakorlás magas dimenzióiba vezeti el a hallgatót.

Ayurvéda tanfolyam Budapesten

Helyszín: Bharata Kultúrtér, Budapest 1074. Tivadar u. 3.
A képzés időpontjai: 2018. november 29, december 1, december 12 – az időpontok további részletei az oldal alján)
Az ayurvéda tanfolyam ára: 4500 Ft/alkalom (VIP tagoknak 3900Ft); a három alkalom egyben 11.400 Ft
Jelentkezés határideje: 2018. november 26. éjfél
Regisztráció a lenti űrlapon
Tipp>> Kövesd az ayurvéda tanfolyam aktualitásait a FB eseményen

November 29 csütörtök 17.30-20.00 váta dósa MEGTELT!

December 1 szombat 17.00-19.30 pitta dósa

December 12 szerda 18.30-21.00 kapha dósa

Ayurveda tanfolyam a gyakorlatban

AZ AYURVÉDA TANFOLYAM TEMATIKÁJA
Az ájurvéda szanszkrit szó jelentése: az élet tudománya. A jóga kapcsolódást jelent. Mindkettő több ezer éves hagyománnyal rendelkezik, mely tudás Mesterről tanítványra szállt alá. Az így továbböröklött tudás a mai napig is élő hagyomány. Ezt a tudást hozza tető alá ez a progresszív ájurvéda tanfolyam.

A jóga gyakorlásához fontos ismernünk az ájurvéda alaptanításait, hogy tudatosabban és pontosabban tudjunk gyakorolni. Az ájurvéda pedig a helyes életvitel kialakításához javasolja a jógát beépíteni a napirendbe.

Gyakorlatorientált elmélet
Dósák szerinti gyakorlás

A 3 részes műhelysorozaton áttekintjük az elemtant, és ennek ismeretében tanulunk a 3 dósáról, vagyis testtípusról. Minden alkalommal egy típussal foglalkozunk részletesen. Rövid elméleti részben áttekintjük a legfontosabb ismereteket, majd gyakorlatban figyeljük meg a hatásokat. A műhelysorozat gyakorlatcentrikus.

Teljesen kezdők számára is nyitott a műhely, ebben az esetben az érdeklődő tudatosan felépített alapokról kezdheti meg a gyakorlást. Haladók számára segít a saját gyakorlást mélyíteni.

A dósákat nem csak egyéni szinten értelmezzük, hanem megnézzük napszakokra, évszakokra bontva is. A jóga gyakorlásával egyéni szinten is harmóniát szeretnénk elérni, de a természettel, a külvilággal is fontos a harmónia kialakítása.

A 3 RÉSZES ÁJURVÉDA TANFOLYAM A GYAKORLATBAN C. KÉPZÉS IDŐPONTJAI
November 29. csütörtök 17.30-20.00 | Váta dósa – MEGTELT
December 1. szombat 17.00-19.30 | Pitta dósa
December 12. szerda 18.30-21.00 | Kapha dósa
MIBEN SEGÍT AZ AYURVÉDA TANFOLYAM?
Az ayurvéda nem csupán egy ősi természetgyógyászati rendszer, hanem az élet minden vonatkozását magában foglaló tudomány. Mindenkori célja a szenvedés megszüntetése az élet minden területén. Tanítással, egészségmegőrzéssel, megelőzéssel, gyógyítással.

Az emberek különféle okokból fordulnak az ayurvédához. Valaki csak azért, hogy javítson életminőségén. Mások esetleg különféle betegségek miatt: alvászavar esetén vagy ekcéma kezelését várják az ayurvédától. Az ayurvéda minden esetben hasznunkra válik, hiszen a méregtelenítés és a tudatos életvitel kategóriákkal emeli az életminőséget.

Ha megismerjük testünket, elménket és érzelmeinket, illetve ezeket megfelelő táplálkozással, jógával, spirituális gyakorlatokkal egyensúlyban tartjuk, akkor önmagunk legjobb gyógyítói lehetünk.
Bár testünk idővel megöregszik, elkopik és utolérhetnek betegségek. Az ayurvéda komplex gyógyító rendszere ezek kezelésében, gyógyításában is rendelkezésünkre áll.

Ezért a legfontosabb a tanulás és az egészségmegőrzés.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné teljesebbé tenni életét, vagy segítő tevékenységet folytat és szeretné tudását gazdagítani a tradicionális indiai gyógyászat segítségével!

AZ AYURVÉDA TANFOLYAM OKTATÓJA
Az intenzív jóga tanfolyam oktatója Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta.

Szabó Szilvia Jogamaya ayurveda oktató“Az ájurvéda és a jóga elválaszthatatlanok egymástól, ezt tapasztaltam indiai tanulmányaim során. Keresőként, jógagyakorlóként, majd hindu teológusként járom már több, mint egy évtizede Indiát. Mivel szeretem a gyökereknél megalapozni a tudást, elvégeztem az ájurvéda terapeuta szakot is a Miskolci Egyetem Egészségügyi Szakán.

Az inbound jógában találtam meg önmagam, mert ez a jógatradíció élhető módon építi be a jógagyakorlást a vaisnava tradícióba. Pályám elején a fizikai testgyakorlás volt a meghatározó. Az erő és teljesítmény iránti vágy, a fizikai egészség és állóképesség elérése mellett lassan kezdett bennem kibontakozni a lelki béke iránti szomjúság is.

Tíz éves lehettem, amikor először kezembe került egy India filozófiájával foglalkozó könyv. Ettől a pillanattól kezdve a szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy kapcsolatba kerüljek ezzel a nemes kultúrával. Az ismeretlen világ és filozófia iránti kíváncsiság egyre nőtt bennem.

Kötelességemnek érzem, hogy napi gyakorlásomra kellő időt és energiát fordítsak, hogy a bennem kialakult változás és belső harmónia a környezetem harmóniáját is szolgálja. Kötelességemnek érzem a lelki tanítómesterem szolgálatát, hogy ezáltal a Legfelsőbb szolgájának a szolgája lehessek. Misszióm az elért tudásomat megosztani a világgal, hogy az emberiség szolgálatáért élhessek.” Szabó Szilvia

JELENTKEZÉS MENETE
Az “Ayurvéda tanfolyam a gyakorlatban” tanfolyamra való jelentkezés a lenti űrlapon lehetséges. Jelentkezés után számlát küldünk a részvételi díjról. Ennek kiegyenlítése után jelentkezésed véglegessé válik.

LEMONDÁS FELTÉTELEI
A tanfolyam előtt legalább 72 órával való lemondás esetén a részvételi díj 100%-át visszafizetjük. A 72 órán belüli lemondás, vagy nem megjelenés esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

KINEK SZÓL?
A képzés az alapoktól indul, így azok is bátran jelentkezhetnek, akik még csak most ismerkednek az ayurvédával. Akkor is érdemes eljönnöd, ha már ismered az alapokat, hiszen a képzés tematikája átfogó és részletes, új ismerettekel tudsz általa gazdagodni. Ha kérdésed van ezzel, vagy bármi mással a tanfolyammal kapcsolatban, keress bennünket nyugodtan

Post a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*