Pudzsával kezdenéd a napod egy hindu templom asramjában? Miért ne ajánlanál fel egy mécsest, hallgatnál kirtant és tanításokat, hogy a napközben a munkád meditációvá váljon? Asrami porgramok a Bharatában. Szeretettel várunk. A nyár folyamán Indiában és a nandafalvi táborainkban vagyunk. Ezek közül az asrami önkéntes programot, a bhakti méla nemzetközi vasinava tábort és a jógatábort ajánljuk figyelmedbe.

Hindu templom Budapest belvárosában:  asram, puja, indiai tanítások

 

Hindu templom Budapest: Bharata Asram

A Bharata asram hindu templom Budapest VII. kerületében található. 

Cím: 1074 Budapest, Tivadar utca 3. - 10 lépés az Almássy tértől

 

ESTI GÍTA-MEDITÁCIÓ

Púdzsá, kirtan és Bhagavad-gítá előadás

  • 2018. november 14-én, szerda  17:30 óra

A Bhagavad gítá verseinek tanulmányozása gyógyír a léleknek. Mély filozófia és spiritualitás szerdánként.

_______ 

 

Ezért szeretjük az esti asrami programot

Az esti meditáció segíti rendezni, és helyére tenni a történéseket, valamint segít a következő napokat a spirituális minőségre hangolni. 

A Bhagavad-gítá olyan, mint egy lelki kívánságteljesítő terülj-asztalkám. Akárhol is nyitjuk fel, biztosan releváns választ ad azokra a kérdésekre, amik foglalkoztatnak bennünket. A foglalkozás rövid vezetett meditációval kezdődik, melyen a gyakorló elsajátíthatja az elme és a figyelem irányítását. Az ezt követő mantrarecitáció és kirtanjóga segít a belső gátak meglazításában. Végül pedig 20 perces Bhagavad-gítá tanítás következik, melyet interaktív kérdés-válaszok szekcióval zárunk. A foglalkozásokra jegyzetfüzet használata javasolt. A belépés díjtalan. 

Érdeklődés, bejelentkezés a Bharata Kultúrtér elérhetőségein.

***

Az asram szanszkrit szó. Jelentése: lelki menedékhely. Az Asram egy hely, ahol a guru él a tanítványaival.

Az asram lehet egy himalájai barlang is, de lehet egy többemeletes épület is.

Közös bennük, hogy mindig a Legfelsőbb érdekeit tartják szem előtt a Gurut követve.

A menedékhelyen feltöltődik a vándor, aki az anyagi világ utazója. Térj be hozzánk Te is!

Szeretettel várunk az asrami programjainkra!

  
Asramunk tanítómestere Srila B.A. Paramadvaiti Szvámí, aki életét több mint négy évtizede asramokban tölti, s ahogy mondja, amióta asramban él, még egyetlen tanítást sem mulasztott el. Eleinte hallgatóként, később tanítóként vett részt a tanításokon. Több mint száz asramot hozott létre szerte a világon. Mint mondja, egy valódi asram hangulata olyan, hogy az odalátogató képtelen elhagyni azt.
 
Kukkants be közösségünk többi asramjába is!
Ha önkénteskedni szeretnél akár budapesti, akár bármelyik világ körüli asramunkban, csak szólj nekünk, s mi segítünk önkéntességed megszervezésében.

  • Vrinda Kunja, India – Delhitől 150 km-re, a Jamuna folyó partján fekszik az 5000 templomnak otthont adó Vrindávan. Itt találhatod a mesés Vrinda Kundzsát, ami pont olyan, mint amilyennek a spirituális Indiát Európából elképzeljük. Egy 17. századi megrongált templomromot állítottunk vissza eredeti állapotába.
  • Eco Truly Park, Peru – A tengerparti sivatagban található oázis. Nem csak lelki, hanem a szó valódi értelmében is. Biozöldségeket termelnek, éttermet működtetnek és földrengésnek ellenálló, tradicionális indián bioépületeket építenek.
  • Saraswati Ahimsa Vana, Ecuador – Az Amazonas trópusi erdeiben bújik meg ez a mesés asram. Óriáspókok, kakaófák, hegyi patakok és bioépület, bio száraz wc-vel.
  • Vrindavan Jardin Ecologico – Méltán kapta az indiai Vrindávan után a nevét ez a sok hektáron elterülő asram. Biokertészet, száraz wc és mesés kápolna.
  • Varsana Yoga Monastary, Colombia – Lélegzetállító épületek, gyönyörű táj, a templomról el sem hinnéd, milyen gyönyörű. Mindez megfejelve a Karib-indiai fúziós zenei bhadzsanok kal.
  • Nandafalva, Magyarország – Nem mindig a szomszéd kertje zöldebb. Lehet egy magyar asram is olyan vonzó, mint a trópusi.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio