fbpx Paramadvaiti Szvámí: India Gangesz-parti mosolya című könyv - Bharata Kultúrtér

Paramadvaiti Szvámí: India Gangesz-parti mosolya című könyv

Kultúra

Újabb értékes könyv született magyar nyelven. Bhakti Álóka Paramadvaiti Szvámí legújabb magyar könyvének címe India Gangesz-parti mosolya. A budapesti könyvbemutatón maga a szerző is részt vett, melyre a Bharata Kultúrtérben került sor. A könyv hamarosan online is megvásárolható lesz.

Leveles Zoltán “India Gangesz-parti mosolya” c. könyvhöz írt előszava

Az „India Gangesz-parti mosolya” című könyv magában rejti India megigéző erejét, a Gangesz ősi morajlását, a mesterek örökérvényű bölcsességét. A távoli Indiában, a Himalája alatt, a messzi évezredeken túl, a szent Gangesz folyó partján a megvilágosult bölcsek emberemlékezet óta adják szájról szájra mestereik tanítását.

A szanszkrit upanisád kifejezés sugallata szerint az élet fennkölt értékei után kutató tanítványok mesterük köré gyűlnek. Így öröklődik tovább az Égi tudás, melyet az arra alkalmas mesterek képesek továbbörökíteni, helyes fényben megvilágítani, az adott kor számára érthetővé tenni.

Az Upanisád irodalom a rendkívül terjedelmes védikus filozófia egyfajta kivonata. Célja a lélek megismerése, a lelki önvaló megértése, a lelki látásmód kifejlesztése, minden létező lelki felfogása. A most publikált tanítások az Upanisádokhoz hasonlóan a Gangesz és a Jamuná folyó partján hangzottak el, egy különös mester és tanítványai körében.

A borítóról

A borító jól összefoglalja a könyv tartalmát. A folyópart az emberi élet célját jelenti, a túlpartra való átkelést. A csónakok a különféle hiteles tradíciók. A csónakra fellépni készülő anya a gyermekével a lelki műveltség továbbörökítését jelképezi. E lelki tudás által az illúzió perzselő tüzétől megzavarodott lélek megértheti eredeti helyzetét. A visszatekintő gyermeki szempár az önmegvalósult bölcsek lelki látásmódja. A nagy tál virág a világ minden szépsége. A rajta nyugvó tálkák a Legfelsőbb üzenetei, melyeket a gyermeki ártatlanságú mesterek közvetítenek. Az elénk hulló virágszirom Isten mosolya. Ez a mindent átható isteni mosoly az abszolút harmónia.

A háttérben látható szanszkrit betű pedig az óm mantra, mely megerősít bennünket belső megérzésünkben: igen, amit keresünk, az létezik. A lélek, a Legfelsőbb és az Abszolút Harmónia létezik, csak fel kell kutatni, lelki látásmód által felismerni. Meglehet, a folyó olykor baljós jeleket szuggerálva apadni látszik, de a következő monszun idején, az égi erővel felhatalmazott bölcsek tanításának nektára újra megtölti reményünk folyómedrét. A megújult folyam ellenállhatatlan sodra magával ragadja, és elviszi utasait egészen a lelki hazáig. Ehhez csupán egyetlen lépésre van szükség: az anyagi világ partján beszállni a megfelelő bárkába. E kiindulópont táptalaja a hit. A hit abban, hogy a hajó képes elvinni bennünket az élet végső céljáig.

E páratlan könyv egy felülről alászálló virágszirom, mely most az olvasó tenyerébe hullt. Igéző illata pedig a betűk mögül sejlik fel. A szerző, Szvámí Bhakti Álóka Paramadvaiti Mahárádzs a lelki tanítómester komolyságával, mégis közérthetően szól hozzánk az India Gangesz-parti mosolya című könyv lapjairól. Minden bizonnyal végigviszi az olvasót a virágszirmoktól a Gangeszen át fel az ismeretlen magasba, egészen az Égig. Ehhez az izgalmas kalandhoz kellemes és sikeres utazást kívánok!

Bhakti Álóka Paramadvaiti Szvámí rövid szakmai életrajza

Paramadvaiti Szvámí a hindu szanátana dharma, az időtlen emberi kötelesség hiteles képviselője. Beavató lelki tanítóként követi mesterei nyomdokait. Többek közt az Inbound jógarendszer, az Oida terápia, a Kanálforradalom néven nemzetközileg elismert vegetárius aktivista mozgalom, a Dharma and Science és a World Consciuous Pact alapítója.

Nemcsak tudós tanár és filozófus, de gyakorlati ember is. Mestere, A.Cs. Bhaktivédánta Szvámí Prabhupáda inspirálására számos jógakolostor és ökofalu alapítója szerte a világon: Indiában, Európa több országában, Dél-Amerikában, valamint az Egyesült Államokban.

Paramadvaiti Swami hindu mester Vrindavan

Az író vallomása

„Mesterem arra kért, hogy legyek az igazság és a szolgálat lelki forradalmára minden szenvedő élőlény javára.Válj aktívvá, és segíts megoldani a problémákat, ne passzív bűnösként élj a világban! – kérte tőlem. Leleplezte a fogyasztói társadalom, az ateista dialektikus materializmus, a kommunizmus és a kapitalizmus életellenes dogmáit.

Arra buzdított, hogy éljünk harmóniában a természettel, s ne okozzunk még több szenvedést környezetünknek. Reménységet adott az egyszerű élet, magasrendű gondolkodás eszményével, a mindennapi fohász fontosságának hangsúlyozásával.”

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*