fbpx A mantrák misztikus hatalma - Bharata Kultúrtér

A mantrák misztikus hatalma

Kultúra

A mantrák szanszkrit alapú égi hangok, melyek tulajdonképpen varázserővel bírnak. Hiszen mindaz, ami az anyagi szemnek és érzékeknek meg nem magyarázható, az egyfajta varázslat. Mégis hogyan működnek a mantrák, miben rejlik az erejük?

A mantrák ereje már sokszor reflektorfénybe került. Cikkünkben erre a fontos kérdésre keressük a választ. egy másik írásunkban további érdekességek olvashatók a Hare Krisna maha mantráról.

A mantrázás nem egy okkult folyamat, hanem a gyakorlóban feltámadó természetes belső igény. Olyan a mantrameditáció, mint amikor valaki nem győz betelni a szép hegyek gyönyörűségétől, és akkor azt mantrázza, hogy milyen szép.

Az emberi kapcsolatokban is mantrázzuk egymásnak az érzéseinket. Akkor miért nem mantráznánk a Legfelsőbbel kapcsolatban is?

A mantrázás egyszerre könyörgés, ima és dicsőítés, a bhakti jóga lényege, mely mindig szívből fakad, nem pedig rutinból…

Végső soron a puding próbája az evés. Nem mondom, hogy így kellene mindenkinek mantráznia, mint ezen a mantra videón, de hogy érdemes alaposabban utána olvasni, és tanulni a mantrázásról, az egészen biztos. Ha nem elégszel meg a felszínnel, és többet szeretnél tudni mantrázásról, akkor érdemes elolvasni a mantrázásról szóló hiteles írást.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*