Sanskrit-Paper.jpg
Kalale Nadadur Varadaraja Iyengar, egy szanszkrit tudós, indította el 1970-ben, azzal a céllal, hogy őrízze és népszerűsítse a nyelvet. Ő egyben szanszkrit könyvek kiadója is.


A kezdetekkor szembe kellett néznie a szkeptikusokkal, akik figyelmeztették őt a bekövetkező csődre, és megjósolták az újság korai végét. Ugyanis nem sokan hitték, hogy a szanszkrit nyelv szókincse elegendő lesz a napi tevékenységek bemutatására. De támogatók is akadtak, szerkesztők, informatikai igazgatók. Figyelmen kívül hagyva a kétkedőket, 1970. július 14-én Varadaraja Iyengar megjelentette a Sudharma első számát a Karnataka állambeli Mysoreban.


Az előfizetők túlnyomó része szanszkrit tudósokból és diákokból állt.  2000 példányban jelent meg naponta. A felsőoktatási intézmények, nyilvános könyvtárak nagy része is megrendelte, sőt számos feliratkozott olvasót regisztráltak olyan országokból is, mint Japán és az Egyesült Államok.

Az alapító fiaSampath Kumar folytatni akarta az újság kiadását, mert szenvedélye az újságírás és a szanszkrit nyelv. Azért is küzd, hogy ezzel az egyedülálló napilappal segítse olvasóit, hogy megtanulják és fejleszthessék nyelvtudásukat. A Sudharma mind a mai napig kapható.

Joomla SEF URLs by Artio