fbpx A Pí élete c. film főhősének élete - Bharata Kultúrtér

A Pí élete c. film főhősének élete

Kultúra

Nehéz elképzelni, hogy Szurádzs Sharma, a Pi élete című film főszereplője csupán 17 éves volt a forgatás kezdetén. Az indiai tehetséget az Oscar-díjas Ang Lee, a film rendezője háromezer pályázó közül választotta ki, mivel (ahogy jellemezte) „a fiú kifejező szemekkel és ártatlan megjelenéssel” rendelkezik.

Szurádzs Sharma apja szoftver mérnök, édesanyja közgazdász. Sharmát az öccse biztatta, hogy jelentkezzen, amikor tinédzser fiút kerestek egy ismeretlen filmhez, de mire elérte a meghallgatások negyedik fordulóját, már nagyon akarta ezt a szerepet.

A munka, a rengeteg úszólecke inkább hasonlított valami kemény aszketikus edzőtáborra, mintsem filmforgatásra. Ezt a jógaórák és meditációk segítették könnyebbé tenni, hiszen a rendező Pi spiritualitását akarta megragadni.

A film alapjául szolgáló regény, Yann Martel könyve a kiadás után hamarosan bestsellerré vált, s a mozifilm is nagy sikert aratott, mivel nemcsak egy különleges történetet mesél el, hanem gondolatokat ébreszt olyan fontos dolgokról is, mint amilyen például a hit.

A tehetséges indiai színész így nyilatkozott:

Gyermekkoromat a „határozatlan vallásosság” jellemzi. Édesanyám nem volt ortodox hindu, de több volt, mint hagyományápoló. Pí is a vallás lényegét keresi. Ha elveszed az összes külső réteget, megmarad, hogy szükséged van a reményre. Megéri, hogy higgyünk ebben.

Szurádzs Sharma ebben az időben filozófiát tanult Delhiben az egyetemen.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*