fbpx Paul McCartney, a vegetáriánus forradalmár - Bharata Kultúrtér

Paul McCartney, a vegetáriánus forradalmár

Híres vegetáriánusok

Paul McCartney a XX. században zenei etalonnak számít, kora legkreatívabb és legmeghatározóbb basszusgitárosává vált a Beatles tagjaként. Leghíresebb dalát, a Yesterday-t a XX.század legszebb dalának választották.

A vegetáriánus Sir Paul McCartney

A McCartney házaspár köztudottan vegetáriánus és az állati jogok harcosa volt. Boldog házasságban éltek. 1991-ben Linda bevezette saját vegetáriánus ételeit a piacra. 1998-as halála után Paul megfogadta, hogy folytatja termékek gyártását és nem használ hozzájuk genetikailag módosított alapanyagokat

Paul McCartney-t II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte és ettől fogva a hivatalos megszólítása Sir Paul McCartney. A zenélés mellett fest, támogatja az állatvédő szervezeteket, a taposóaknák felszedésére irányuló kezdeményezéseket. 2002 júniusában feleségül vette Heather Millst, aki szintén a taposóaknák ellen kampányolt. McCartney 2003 elején egymillió dollárt adományozott a „Fogadj örökbe egy taposóaknát” nevű mozgalomnak.

Paul McCartney a Húsmentes hétfőért

A Húsmentes hétfő egyik szóvivője Paul McCartney volt. A hús nélküli hétfő mozgalmat 2003-ban alapította Sid Lerner marketingszakértő. Az „Egészséges hétfő” kezdeményezés része, mely arra buzdítja az amerikaiakat, hogy minden hét elején egészségesebb döntéseket hozzanak. Ma már több ország is csatlakozott ehhez a indítványhoz.

Paul McCartney idézetek

„Ha a vágóhidaknak üvegfalai lennének, minden ember vegetariánus lenne.” (Paul McCartney)

„Az állatok a barátaink. Ne edd meg őket!” (Paul McCartney)

„Aki meg akarja óvni a Földet, mindenképpen abba kell, hogy hagyja a húsevést.” (Paul McCartney)

„Jó néhány éve abbahagytuk a húsevést. Egy vasárnapi ebéd során történt, hogy kitekintettünk a konyhai ablakon, amikor megláttuk a fiatal bárányainkat boldogan játszadozni a mezőn. Azután lepillantottunk tányérjainkra, és hirtelen megértettük, hogy mi egy állat lábát esszük, aki nemrég még játszott a mezőn. Megnéztük mindegyiket, és azt mondtuk: Várj egy percet, mi szeretjük ezeket a bárányokat – olyan barátságos teremtmények. Akkor miért esszük meg őket? Ez volt az utolsó alkalom, amikor még ezt tettük.” (Paul és Linda McCartney)

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*