fbpx India új munkatervet írt alá Magyarországgal - Bharata Kultúrtér

India új munkatervet írt alá Magyarországgal

India gazdasága

2006. október 24-én Magyarország és India új munkatervet írt alá a két ország közötti kulturális cserekapcsolatok elősegítése érdekében. A program 2007. és 2010. között lesz érvényben.

A Magyar Köztársaság és az Indiai Köztársaság kormánya által 1962-ben kötött kulturális megállapodás alapján 2006. október 24-én Hiller István oktatási és kulturális miniszter indiai partnerével, Ambika Soni kulturális és turisztikai miniszterrel aláírta a 2007-2010-es évekre szóló kulturális munkatervet. A csereprogram keretet ad a két ország közötti kulturális kapcsolatok végrehajtásának, nagyszabású kiállítások, művészeti csoportok cseréjének, továbbá lehetőséget ad a kulturális területen tevékenykedő szakemberek egymás országában történő továbbképzésének.

A magyar-indiai kormányközi oktatási és kulturális kapcsolatokat az 1962. március 30-án aláírt egyezmény határozza meg. A kulturális csereprogram mellett külön kormányközi megállapodás szabályozza a tudományos- és technológiai kapcsolatainkat, illetve a két ország tudományos akadémiáinak külügyi kapcsolatait is. A szintén kétoldalú megállapodás alapján működő Új-Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ tevékeny szerepet vállal a csereprogramok végrehajtásában, az Indiába érkező magyar szakemberek segítésében, valamint magyar nyelvtanfolyamok szervezésében.

2006-11-05. / Forrás: MTI

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*