fbpx India és Kína a világgazdaság központja - Bharata Kultúrtér

India és Kína a világgazdaság központja

India gazdasága

Az indiai miniszterelnök szerint a történelem fordulóponthoz érkezett, amikor jelenleg a világgazdaság központja Ázsiába tart.

Ha Kína és India és az ott lévő 2, 5 milliárd ember egyesíti kreatív energiáit, az megmozdítja az egész világot. Manmohan Szingh pekingi beszédében úgy vélte, hogy ha a két ország elkerüli a konfrontációt és szorosabb partnerséget hoz létre, azzal a Nyugatról áthelyezhetik a globális gazdaság központját Ázsiába, és olyan fejlődésnek indulhatnak, mint a Nyugat a múlt században. Az indiai kormányfő a kínai akadémián beszélt. Hangsúlyozta, hogy a két ország együtt járhatja „az ázsiai utat”, bizalmat és konszenzust építve.

Csak a béke biztosíthatja a fellendülést Ázsiának, mondta Szingh. Utalt arra is, hogy Pekingnek és Delhinek figyelnie kell a pakisztáni fejleményeket, bár eközben nem nevezte meg magát Pakisztánt. A kormányfő megnevezte azokat a területeket is, amelyeken együttműködnének Kínával, ezek: a tudomány és technológia fejlesztése, oktatás és egészségügy, vízgazdálkodás, katasztrófa-elhárítás.

India sokat tanult Kína sikereiből, és az együttműködés további sikereket hozhat, írja a beszédet ismertetve az India Times online változata.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*