Dr. Chindu Sreedharan, indiai születésű brit újságíró és egyetemi tanár a Twitteren meséli el a Mahábhárata lenyűgöző történeteit. Ráadásul az ősi szanszkrit epikus művet most különös módon a főgonosz, Durjódhana szemszögéből akarja népszerűsíteni.

 

Mahábhárata

Korábban a pozitív hős nézőpontjából már egyszer feldolgozta a művet, most Durjódhana, a negatív főszereplő egy kicsit rövidebb változatot kapott.

Dr. Sreedharan számára nagy kihívás volt a világ leghosszabb epikus művét közzétenni a mikroblog-portálon. Évek óta dolgozott már ezen a programon, míg végre elkészült. Mi adta az ötletet? Így meséli el:

 

"Egyik munkatársam a számítógépre mutatva felhívta figyelmemet egy érdekes cikkre, egy mobil fikcióra, mely szerint Japánban SMS-ben továbbítanak regényeket. Úgy látszik, a tinédzserek megőrülnek érte."

 

A Mahábhárata százezer versből áll

A Mahábhárata közel százezer versszakból áll, Dr. Sreedharan ezt 2700 bejegyezésbe sűrítette, mely könyv formában is megjelent Újramesélt eposz címmel.

A Mahábháratának Indiában természetesen elkészült a több száz részes filmváltozata is. Azokon a napokon, amikor a folytatások mentek, kiürültek az utcák Indiában, aki tehette, a  televízió előtt ült.