Indiáról jól tudjuk, hogy cyber nagyhatalom. Íme, egy internetes indiai hír az internet világnapja kapcsán.

Az Internet világnapja május 18-a

Az Internet világnapját először a Nemzetközi Távközlési Egyesület javaslatára 2002. május 18-án ünnepelték. Szorosan összetartozik a távközlés világnapjával, azt követi.

Ma már elmondhatjuk, hogy a világháló az élet minden területét befonja. Mindnyájunk számára egyre nélkülözhetetlenebbé válik a munkában és a tanulásban egyaránt.
Magyarország 1991-ben csatlakozott az Internethez.

India öröksége az interneten: hírek az internet világnapján

Delhiben a kulturális miniszter, Chandresh Kumari Katoch elindított egy egyedülálló projektet, mely lehetővé teszi, hogy India öröksége felkerüljön az internetre. A projekt keretében régészeti felmérést készítettek, s a kutató csapat megállapodott a Google-vel, hogy hozzon létre 360 fokos internetes képeket.

 

Chandresh Kumari_Katoch

Ebben szerepel majd India 100 legfontosabb helye, beleértve Khajurahot, Ajantát vagy az Ellora barlangokat. A miniszter kifejtette, így a részletes képek az interneten keresztül nyilvánosan megtekinthetőkké válnak. Az együttműködés célja nemcsak a nemzetközi érdeklődés, hanem az indiai lakosság figyelmének a felkeltse is.

Különös hangsúlyt kap a fiatalok védelmét célzó kezdeményezés, hogy a későbbi nemzedék is büszkén tekinthessen India nemzeti kulturális kincsére. A miniszter reményét fejezte ki, hogy ezt a csodás örökséget világszerte több milliárd ember megismerheti az interneten keresztül.

Joomla SEF URLs by Artio