Amikor 2000-ben egy hindu pap Ohioból az első hindu imát felajánlotta az amerikai képviselőházban, a konzervatívok felhördültek. Amikor 2007-ben szintén egy hindu vallású Nevadában imát mondott a szenátusban, egy szélsőséges csoport félbeszakította. Tulsi Gabbard történelmet írt. A Bhagavad-gítá hindu szentírásra tette le hivatali esküjét. Tulsi Gabbard az Egyesült Államok kongresszusának tagja.

Tulsi Gabbard

Tipp: Asrami előadások a Bharatában>> Meditáció és spirituális tanítás

Tulsi Gabbard történelmet írt

2012. fordulópont az amerikai politikában. Tulsi Gabbard (az első hindu, akit megválasztottak az amerikai képviselőház tagjának) a napokban letette hivatali esküjét a Bhagavad-gítára, amit korábban is napi gyakorisággal olvasott. A politikusasszony, aki büszke hindu vallására, nyilatkozatában kijelentette:

„Úgy döntöttem, hogy az esküt az én személyes Bhagavad-gítámra teszem, mert tanításai inspirálnak, arra tanítanak, hogy törekedjünk vezetőként is szolgálni. Szeretném az életemet mások és a hazám szolgálatába állítani. A Gítám számomra a belső béke és erő kiapadhatatlan forrása, miközben az élet számos kihívásával kell szembenézni."

Ezzel kapcsolatban Stephen Prothero, a Boston University professzora kifejtette: Jó lenne megújítani a Gítá elvét, az önzetlen szolgálatot. Ha a demokraták és a republikánusok is megtanulnák, a Capitol Hill kevésbé lenne a rivális klánok csatatere.

Ki Tulsi Gabbard?

Tulsi Gabbard az Egyesült Államok kongresszusának tagja. Beiktatásakor hindu szent könyvre tett esküt.  Édesanyja hindu, pedagógus és egy üzlet tulajdonosa, apja jelenleg Hawaii állam szenátora, katolikus, aki szintén gyakorolja a mantra meditációt. Tulsi Gabbard vaisnava hívőnek vallja magát.

A tinédzserkoráról Gabbard a következőket mondta:

„Idővel megértettem a vallás lényegét, azt, hogy mélyebb célt ad az életben annál, mint csupán önmagunkért élni. A Bhagavad-gítá megáldott, motivációt és erőt adott, hogy életemet többféle munkával is másoknak ajánljam."

Azt mondta: a Gítá központi témája „a megvilágosodás, az Isten iránti szeretetből végzett önzetlen, odaadó szolgálat, és hogy mindannyian sikeresek lehetünk harcunkban az élet csatatéren." Aztán hozzátette, hogy az iraki háború alatt menedéket talált a Bhagavad-gítában, a lélek örökkévalóságáról és az Isten feltétel nélküli szeretetéről szóló üzenetben.

Tulsi Gabbard nagy példaképének tartja Mahátma Gandhit:

„A világ leghíresebb hinduja, Mahátma Gandhi ... fáradhatatlanul dolgozott hazájáért és az egész emberiségért, személyes nyereség és vágy nélkül, mert így a végső siker vagy kudarc Isten kezében van."

Indai látogatásakor felkereste a szent helyeket Vrindavanban, ahogy azt egy korábbi interjúban mondta. Tulsi szellemi vonala A.Cs. Bhaktivédanta Szvámi tanításán nyugszik. Tulsi Gabbard vaisnava hívőnek vallja magát, Jagad Guru Siddhaswarupananda tanítványa, aki egyik társ-alapítója a Vaisnava Világszövetségnek (World Vaisnava Association).

Ez a szervezet több mint 30, az egész világra kiterjedő missziót foglal magába, célja a vaisnava tanítások megőrzése és hagyományainak megvédése. A 16. századra visszanyúló szervezetet 1994-ben Szvámí B.A. Paramadvaiti életsztette újjá Szvámí B.P. Puri Maharádzs inspirálására.

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio