E század elején még ugyancsak elméletben létezett az a vallási tolerancia, mely mára már lehetővé tette, hogy a hindu politikusok a szent Bhagavad-gítá könyvet használják eskütételre az Egyesült Államokban. 2012 fordulópontot hozott az amerikai politikában, amikor Tulsi Gabbard (az első hindu, akit megválasztottak az amerikai képviselőház tagjának) letette hivatali esküjét erre a szentírásra helyezve kezét.

Srinivasan hivatali esküje

Nemrégiben megismétlődött ez a szertartás, amikor beiktatták bírói hivatalába Srikanth Srinivasant az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán. Édesanyja Saroja Srinivasan tartotta előtte a Bhagavad-gitát, a hinduizmus szent könyét, miközben fia letette esküjét.

Srinivasan négy éves korában jött az USA-ba a szüleivel. Lawrenceben telepedtek le, ahol apja az University of Kansas matematika professzora volt, anyja pedig a város művészeti intézetében tanított. A Stanford Egyetemen Srinivasan kitüntetéssel végzett. A sajtó ragyogó jogi lámpatestként emlegette, kinevezését hitelessége bizonyítékaként emelve ki.

Joomla SEF URLs by Artio