fbpx Tavaszi méregtelenítés India erejével - Bharata Kultúrtér

Tavaszi méregtelenítés India erejével

Elmélet

Cikkünkben a több évezrede működő indiai tudomány segítségével, az ayurvédával mutatjuk be a szervezetben felhalmozódott méreganyagok káros hatásait. Hangsúlyozzuk a kiegyensúlyozott és megfelelő táplálkozás fontosságát.

Sonnerwirth Péter írása

Ájurvéda

Az ájurvédikus gyógyászatban az AMA kifejezés a testben felhalmozódó mérgekre, emésztetlen táplálékokra, salakanyagokra utal. Ebben gyökerezik a legtöbb megfázás, influenza, a legyengült immunrendszer, és annak szövődményei az allergiák, az asztma, az ízületi gyulladás.

Ezt a felhalmozódást többnyire a gyenge emésztő erő okozza. Ennek következménye, hogy az emésztőrendszerben emésztetlen, illetve részlegesen emésztett anyagok maradnak. Megrekednek, felhalmozódnak, erjednek és betegségeket okozhatnak.

Tehát az elsődleges ok a rossz emésztés. De okozhatja krónikus székrekedés, a szövetek rossz anyagcseréje, baktérium- vagy vírusfertőzés.

Honnan tudhatjuk, hogy mérgek halmozódtak fel testünkben?

Néhány tünet, amelyek árulkodóak lehetnek:

lustaság, álmosság, gyengeség
depresszió, ingerlékenység
fájdalom érzet a testben vagy a lábakban
étvágytalanság
nehézségérzet a gyomorban étkezés után
gázosodás
lepedékes nyelv
rossz lehelet
nyálkás széklet
erős izzadság szag

Sokszor foglaljuk össze ezeket a tüneteket azzal, hogy ez csak “tavaszi fáradtság”, vagy a téli hónapokban a napfény hiánya. Sajnos ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni életvitelünkről és a megfelelő táplálkozásról. A hideg kedvez a mérgek letapadásában is.

Az ájurvédikus gyógyászatban számtalan módszer, terápia szolgálja a mérgek eltávolítását. A következő cikkünkben ismertetünk néhány házilag is elvégezhető módszert. Ha van lehetőséged, fordulj ájurvédás szakemberhez tanácsokért!

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*