fbpx Mi a siker titka a sikeres indiai emberek szerint - Bharata Kultúrtér

Mi a siker titka a sikeres indiai emberek szerint

Elmélet


Ki ne szeretne sikeres emberré válni? A siker kulcsát keresve sikeres indiaiakhoz fordulunk segítségért. Ugyanis a világ legfontosabb cégeinek vezetői között mindig előfordul egy-egy indiai szakember. Mutatjuk, mi a siker titka és a fogalma az indiaiak szerint.

Az ősi India ugyancsak gazdag siker sztorikban a tudományos élet területén is. Gondoljunk olyan alapvető tényekre, mint hogy a 0-át, a tízes számrendszert, a sakkot és a pamut vagy gyapjúszálakat stb. egyaránt Indiának köszönhetjük.

Mi a siker?

A siker a kitűzött cél elérése. A mindennapi életben ez gazdagságot, jólétet, családi kapcsolatokat és/vagy a hírnév elérését jelenti.

Mindenkinek magának kell rájönnie, mi a fontos számára. A spirituális felfogás a valódi sikert nem anyagi téren keresi. A lelki siker: az önvaló megértése, környezetünk inspirálása és saját fejlődésünk a spirituális felemelkedés útján.

A siker fogalma

A siker meghatározása az akadályok legyőzését is jelentheti, ehhez a tudás vezet, spirituális szinten pedig a bölcsesség. Amartya Kumar Sen közgazdász 1998-ban kapott közgazdasági Nobel-díjat. Ő így látta:

„Az emberi megpróbáltatások tudatlanságból fakadnak. Egy probléma világos megértése már félút a megoldás felé.”

Mi a siker jele?

A siker jele, ha a szűkebb vagy tágabb környezetben pozitív változás történik. A sikeres emberek magabiztosak, terveik megvalósítása érdekében képesek áldozatot hozni. Spirituális küldetésérzés esetén komoly lemondásokat is gyakorolnak. A nehézségek minden esetben eltörpülnek, ha önként vállalják, számukra a cél vonzó, inspiráló.

A legismertebb siker titka idézetek vagy az üzleti siker beszámolói közhelyesnek tűnnek, de 4 dologban mind megegyezik:

  • A bukás része a sikernek, nem kell félni tőle.
  • Kemény munka és önfegyelem szükséges.
  • Kitartás a világos jövőkép elérésében.
  • Szeretned kell, amit csinálsz.

„Szeretem, amit csinálok, és intenzíven dolgozom”

– mondta Dinesh Paliwal indiai-amerikai üzleti vezető. Paliwal az indiai Agrában született, egy szerény anyagi helyzetű családban, hét gyermek egyikeként. Apja, Ram Chandra Paliwal országos hírű társadalmi vezető volt, aki szorosan együttműködött Mahatma Gandhival és az indiai szabadságmozgalom más vezetőivel. Dinesh Paliwal Indiában végezte az egyetemet, majd 22 év alatt öt országban töltött be vezetői pozíciót.

A karma szerint a siker tervezhető?

Vajon segítenek-e a pozitív gondolatok a siker útján? Lehetséges a siker bevonzása? A válasz igen. A megfelelő viselkedés, gondolkodás, életmód meghozza a várt gyümölcsöt. Mondhatjuk, hogy egyrészt karma kérdése, másrészt a siker fejben dől el. A pozitív gondolkodás témakörben már megszámlálhatatlanul sok könyv és előadás született.

Minden spirituális kereső számára különösen fontos az a figyelmeztetés, mely a sikert az isteni törvényekhez köti. Ha az előző tettek megengedik, a siker beköszönt. Van, aki látszólag a semmiből emelkedik a csúcsra, és van, aki a jó lehetőségek ellenére sem tud érvényesülni. A karma szerint a siker igenis tervezhető! Aki a siker útjához vezető törvényszerűségeket betartja, előbb-utóbb kimagasló teljesítményt érhet el.

„A megfelelő lelki beállítottságú embert semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy elérje célját.”

Thomas Jefferson

Mik a siker alapelvei?

A siker mindenki számára más. Sikeresnek nevezhető-e az, aki sikeres az üzleti életben, de teljes kudarc a családi kapcsolataiban? Bármilyen hírnév, gazdagság, amelyet a saját vagy mások rovására érünk el, lehet-e siker? Az is különös, hogy fontosnak érezzük az élet mérését. Sokan a siker és a kudarc alapján mérik az életet, holott az anyagi kudarc lehet a lelki siker alapja is.

A siker titka India szerint

A valódi siker egy folyamat, nem pedig egyszeri életesemény. Az ember nem áll meg egy cél elérése után, egyre újabbakért, nagyobbakért küzd. Egy magasabb szinten nem a konkrét eredmény számít, hanem az a tudatállapot, melyet közben elérünk. A siker és a kudarc csak ítélkező szavak, az élet kettőssége. Fontos belátni, hogy nem a konkrét siker az igazi győzelem, hanem a küzdelem, ami e győzelem mögött áll.

A védikus írások azt javasolják, hogy az emberek ne csak a világi sikerre összpontosítsanak. A Bhagavad-gítá nem a sikerre való összpontosíts ajánlja, hanem magát a helyes cselekvést. Így kerülhetők el a tettek karmikus következményei.

„Harcolj a harc kedvéért – anélkül, hogy figyelembe vennéd a boldogságot vagy szomorúságot, veszteséget vagy nyereséget, győzelmet vagy vereséget!” (2.38.)

A hinduizmus nem áll szemben a világi sikerrel. Ideális esetben az ember teljesíti kötelességét és végrehajtja tetteit anélkül, hogy a siker után vágyna, vagy a kudarc miatt aggódna. A többit pedig Istenre bízza.

Sikeres indiai származású hírességek napjainkban

Az indiai származású amerikaiakat egy ideje „minta-kisebbségnek” tekintik az Egyesült Államokban mind üzleti, mind politikai téren. A csúcstechnológiai cégek alapítóinak 8%-a, a Szilícium-völgyi technológiai startupok egyharmada indiai származású. A Microsoft – Satya Nadella, Alphabet – Sunder Pichai, IBM – Arvind Krishna, Adobe – Shantanu Narayen. Ajaypal Singh Banga – a Mastercard vezérigazgatója. Naren Gupta, az Integrated Systems (ISI), a világ egyik vezető szoftverfejlesztő cégének társalapítója és vezérigazgatója.

Joe Biden amerikai elnök megjegyezte:

„Indiai származású amerikaiak veszik át az országot”.

Valóban, ha körülnézünk, azt látjuk, hogy az alelnöke Kamala Harris, a beszédírója Vinay Reddy is indiai gyökereket mondhat magáénak. Történelmet teremtett azzal, hogy legalább 55 indiai származású amerikait nevezett ki adminisztrációjának kulcspozícióira.

Kamala Harris korábban Kalifornia főügyésze volt. Kiállt az indián őslakosok tisztelete mellett, és újra érvényre akarta juttatni a libamáj értékesítéssel kapcsolatos tilalmat, mely megszüntetné az állatok mérhetetlen kínzását.

Gita Gopinath 2019 óta a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza. Kerala főminiszterének gazdasági tanácsadójaként is dolgozott. A professzornő hamarosan visszatér a Harvard Egyetemre. Egyik címe: „India tengerentúli állampolgára”.

Siker a vegetáriánusok között

Lakshmi Mittal Niwas acél mágnás, a világ harmadik leggazdagabb embere és vegetáriánus. Dilip Shanghvi indiai milliárdos üzletember szintén vegetáriánus.

Patti Tripathi kiemelkedő médiaszakember asszony, újságíró, a társadalmi igazságosság szószólója, egy marketing tanácsadó cég, valamint a „Szári öltözködés” non-profit szervezet alapítója. Ma már saját médiavállalata van, a TriPath Media. Számos Associated Press újságírói díjat nyert. Szakértője minden típusú médiának, legyen az TV, rádió vagy újság.

„Bevándorló indiai családból származom, de egy zsidó professzortól tanultam a hinduizmust, miközben túlnyomórészt a katolikus tagságú Notre Dame Egyetemre jártam. Vegetariánus vagyok, jógázom és meditálok, tanulmányozom az ősi indiai filozófiánkat.”

Dr. Swati Mohan tudóshölgy a NASA repüléstechnikai mérnöke hagyományos, vegetáriánus családban nőtt fel, ő maga is vegetáriánus, és az állatok nagy barátja.

Robin Sharma indiai származású, kanadai író és motivációs tréner. A vezetés híres szakértője, tudását a föld leghíresebb emberei kamatoztatják. Valójában a téma 5 legjobb szakértője között van az egész világon. Híres rock sztárok és más hírességek kérték ki a tanácsot.

„Sokszor lettem vegán és vegetáriánus életemben, és hihetetlen változást láttam az energiaszintemben és az egészségemben.”

A sikeressé válás folyamata

A siker nem érhető el egyik napról a másikra. A Bhagavad-gítá szerint a szentírások adhatnak pontos választ annak eldöntéséhez, mit kell tenni, mit kell kerülni. Az üzleti szakértők szerint a sikeressé válás folyamatában fontos betartani a lépéseket.

  • célmeghatározás
  • stratégia és terv arra, hogyan lehet elérni a célt
  • folyamatos részcélok kidolgozása

Miután rájöttél, mi a fontos számodra, képes leszel az elképzeléseidre és a céljaidra összpontosítani – közlik a szakértők. A siker célját legtalálóbban Einstein fogalmazta meg:

„Ne sikeres emberré akarj válni, hanem értékes emberré.”

Siker és a kudarc

A Bhagavad-gítában azt is olvashatjuk, hogy egy önmegvalósított ember kiegyensúlyozott marad akár siker, akár kudarc éri.

„Sohasem kötik tettei az olyan cselekvőt, aki sikerben és kudarcban egyaránt rendíthetetlen.” (4.22.)

Ugyanezt állítja Joseph Barber Lightfoot angol teológus, Durham püspöke is:

„A siker és a kudarc nem az én gondom, hanem az Övé.”

Nem ismert a szerzője a következő rendkívül figyelemreméltó mondásnak. Felhívja a figyelmet arra, hogy a siker az eszményeink, és az abból fakadó tettek hozadéka:

„Aközött, aki vagy, és aki lenni szeretnél, az a különbség, amit csinálsz.”

Sikeres indiai származású nők

Az üzleti vagy közéleti siker ma már nem csupán a férfiak területe. Tulsi Gabbard, kongresszusi képviselőasszony az első hindu, akit megválasztottak az amerikai képviselőház tagjának, és aki hivatali esküjét a Bhagavad-gítára tette le.

A sikeres indiai nők siker idézetek receptjei

Manjula Aggarwal az egyetemen magna cum laude minősítéssel végzett informatika szakon. A Client alelnöke, mely a világ legnagyobb online rendezvény menedzsment szolgáltatója. Számos kitüntetést kapott, köztük négy egymást követő évben is elnyerte Amerikában az év legjobb nemzetközi ügyfélszolgálati ügyvezető címet. Állatvédő tevékenysége is közismert.

Moni Basu, neves újságíró, a CNN Digital riportere. Csecsemőként egy árvaház lépcsőjén hagyták Kalkuttában, de szerencséjére nagyon jó nevelőszülőkhöz került. „Ezt soha nem felejtem el, nekem is törődnöm kell a kiszolgáltatott nőkkel. Szülővárosom lányainak is a mentora vagyok. Mi mást tehetnék?”

Viji Reddy multimédia művész, festő, keramikus és textiltervező, aki a saját márkájú ágyneműit forgalmazza, valamint alapítója és elnöke az Alamwar vállalkozásnak, amely kézzel készített ruhákra specializálódott. A cég állatkórházakat is segít. Nemzetközi bemutatókon is díjnyertes textiljei ötvözik az ősrégi nyomtatás, festés, szövés és hímzés technikáit. Indiában saját műhelyei vannak, és számtalan munkahelyet teremt a vidéken élő nők számára.

Mi a siker titka a sikeres indiaiak szerint?

„A sikeres emberek irracionális szenvedélyt éreznek valami iránt.”

„A siker a tanulás elkerülhetetlen mellékterméke.”

– mondja Naval Ravikant, vállalkozó és befektető. Az AngelList társalapítója, elnöke és korábbi vezérigazgatója.

Ramaswamy Iyengar Gopinath indiai vállalkozó, az Air Deccan alapítója egyszerű családból származik, ő volt a második nyolc gyermek közül. Gopinath fenntartható farmot hozott létre, kereskedést nyitott, és egy Udipi szállodát vezetett. Csak sok vállalkozás, kudarc és viszontagság után indította el a Deccan Aviationt, egy helikopter charter szolgáltatást, amely az Air Deccan előfutára lett. Az Air Deccan forradalmasította az indiai légi közlekedést.

„Amikor elkezdesz valamit, nem adhatsz magadnak időkeretet a sikerhez. Nem mondhatod: ha hat hónapon belül nem megy, feladom. Az egyetlen feladatod, hogy mindent megtegyél a cél elérése érdekében.”

A sikeres emberek mitől sikeresek?

Időről-időre megjelenik sikeres emberek listája. Mitől sikeresek? Elsősorban a komoly erőfeszítést is kívánó felelősségteljes munkától.

„Nem a címed miatt leszel sztár; azért leszel sztár, mert sztárértéket adsz a cégnek.”

Ez Narayana Murthy kijelentése, akit az indiai IT szektor atyjaként írtak le, és a Fortune Magazine korunk 12 legnagyobb vállalkozója közé sorolt. Nem mindig kísérte üzleti siker vállalkozásait. A Softronics nevű cég körülbelül másfél évvel az indulás után megbukott. 1981-ben hat szoftveres szakemberrel, valamint felesége, Sudha Murthy csekély tőkéjével alapította meg az Infosys-t. Ez ma India ötödik legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalata és a harmadik legnagyobb indiai IT-szolgáltató vállalat.

„A növekedés fájdalmas. A változás fájdalmas. De semmi sem olyan fájdalmas, mint ott maradni, ahová nem tartozol.”

Narayana Murthy

A Suzlon Group a világ egyik kiemelkedő szereplője a megújuló energia szektorban. Tulsi Tanti a társaság alapítója, elnöke és ügyvezető igazgatója. Küzd a megfizethető és fenntartható energiáért. Tulsi Tanti az indiai szélforradalom élére állt, szilárdan hisz a fenntartható energiában.

Az ENSZ Környezetvédelmi szervezete révén 2009-ben megkapta „A Föld bajnoka”, a TIME magazintól „A környezet hőse” címet. A zöldenergia-kérdések iránt elkötelezett, és azon dolgozik, hogy bolygónk zöldebb jövőjének megteremtése érdekében enyhítse az éghajlatváltozás hatásait.

„A legtöbbször Földanya erőforrásait használjuk fel. Anélkül, hogy felismernénk: ezek a meggondolatlan cselekedetek csak kiváltó okai lehetnek azoknak a nehézségeknek, amelyekkel a jövő generációi szembesülhetnek. Mindenki felelőssége, hogy zöld, tiszta és egészséges környezetet adjon át.” Tulsi Tanti

„Nem vitatható, hogy kollektív erkölcsi felelősségünk van azért, hogy jobb világot hagyjunk gyermekeinknek, nem pedig egy elpusztult, erőforrásaitól megfosztott bolygót.” Tulsi Tanti

Patricia Narayan pályafutása is elképesztő. Egy strandon, mobilkocsiról árusította az ételt, mára egy étteremlánc tulajdonosa. Nem volt könnyű élete, két gyerekről gondoskodott, míg férje halmozottan szenvedélybeteg. A fiatal vállalkozóknak ezt tanácsolja:

„Soha ne köss kompromisszumot a minőségben. Soha ne veszítsd el az önbizalmad, és higgy az általad készített termékben. Ragaszkodj ahhoz, amit tudsz. Amikor embereket alkalmazol, tudnod kell, mit vársz tőlük.” Patricia Narayan

Naina Lal Kidwai először a Delhi Egyetemen szerzett közgazdasági alapdiplomát. Az első indiai nőként végzett a Harvard Business School-on, és annak globális tanácsadója is.

„Társadalmunkban a sikereket elért emberek gyakran büszkék és kemények. Véleményem szerint megéri nagylelkűnek lenni, nagy szívvel, nyitott elmével. A pimaszság soha nem kifizetődő.”

„Befelé forduló típus vagyok, nem pedig társasági ember, aki bulizni akar.”

Mondja Gautam Adani, aki iparmágnás volt, az Adani Group, egy multinacionális konglomerátum alapítója. Egy falusi iskolai tanár fiaként született, üzleti karrierjét egy apró irodában kezdte. Halálakor Maharashtra akkori kormányzója azt írta róla:

„A végsőkig a csúcson maradt. Annak köszönhetően, hogy képes volt nagyot álmodni, és szívósságának meg kitartásának erejével valóra váltani.”

Dhirubhai Ambani olyan indiai üzletember volt, aki szerényen indult: hagyományos ételeket árult zarándokoknak. Ő az első indiai vállalkozó, aki felkerült a Forbes 500-as listájára.

„Csak ha megálmodod, akkor tudod megtenni.”
„Gondolkodj nagyban, gondolkodj gyorsan, gondolkodj előre. Ha elszántan és tökéletesen dolgozol, sikerrel jársz.”

Miért adomáynoznak a sikeres emberek?

A sikeres emberek sokat fordítanak adományozásra és jótékonykodásra. Miért? Mert megértették, hogy pénz megtartása nem boldogít. Jó ügyek mellé állni pedig elégedettséget nyújt.

Az adományozási hajlandóság listája élén Azim Premji található. Ez a technológiai iparmágnás az „indiai IT-ipar cárjaként” ismert. 2020-ban 1,1 milliárd dollárt adományozott. Jótékonysági szervezete, az Azim Premji Alapítvány 21 milliárd dollárral a világ egyik legnagyobb alapítványa. Hatalmas kasszáját az iskolai oktatás javítására használja fel.

Mukesh Ambani India leggazdagabb embere, egyben a legbőkezűbbek közé is tartozik. 2020-ban mintegy 66 millió USD-t adományozott egészségügyi célokra. A megagazdag üzletember orvosi ellátást biztosított, és jelentős összegeket adományozott a sürgősségi segélynyújtásra szolgáló kormányzati programoknak.

Shiv Nadar milliárdos iparos és emberbarát. Az 1990-es évek közepe óta erőfeszítéseit India oktatási rendszerének fejlesztésére összpontosította. A Shiv Nadar Alapítványon keresztül több milliárd dollárt áldozott jótékonykodásra. A Forbes szerint Shiv Nadar India harmadik leggazdagabb embere. 2020-ban 109 millió USD-t adományozott.

Amartya Kumar Sen közgazdász:

„Amikor megkaptam a Nobel-díjat, lehetőségem nyílt arra, hogy azonnali és gyakorlatias dolgot tegyek régi vesszőparipáimmal kapcsolatban. Beleértve az írástudást, az alapvető egészségügyi ellátást és a nemek közötti egyenlőséget, kifejezetten Indiára és Bangladesre irányulva.”

Ratan Tata nevéhez a Tata Group fűződik, de emellett Ratan Tata jótékonysági alapok élén is áll. India vezető filantrópjaként tartják számon.

„Szeretnék magam mögött hagyni egy fenntartható társadalmat, amely etikai, értékrendi szempontból példamutatóan működik, és folytatja azt, amit őseink hagytak hátra.” Ratan Tata
„Ha kiállja a nyilvános ellenőrzés próbáját, tedd meg, ha nem állja ki, akkor ne tedd.” Ratan Tata

Az üzleti siker receptje a spirituális hagyományban keresendő a Birla család szerint

A Birla család a nemzet vezető iparágának egyik résztvevője. A Birla család őseinek első adományosztó cselekedete a tehenek védelme volt. Az 1880-as években a Birla család több mint 100 000 rúpiát adományozott goshalák (tehenek védelmére szolgáló menhelyek) felállítására Kolkatában.

A Birla család vaisja, kereskedő kasztból származik. Ghanshaym Das a XX. sz. vezető iparosa fiát, Basant Kumart arra utasította, hogy

„soha ne használja a vagyont csak szórakozásból és mulatságból”, és „a minimumot költse magára”.

Unokájának pedig azt tanácsolta, amikor a fiatalember az egyetemen tanult: csak vegetáriánus ételeket fogyasszon, soha ne igyon alkoholt és ne dohányozzon. Keljen korán, kapcsolja le a lámpákat, amikor elhagyja a szobát. Ápolja a hagyományokat, sétáljon mindennap, tartsa a kapcsolatot a családdal, és mindenekelőtt ne legyen extravagáns.

A Birla család mind a mai napig rendkívül vagyonos. India egyik leggazdagabb iparosa, Kumar Mangalam Birla a Birla család negyedik generációs tagja. Több mint 38 millió amerikai dollár adományt adott, főleg a fiatal generáció segítésére szánta.

Indiai vállalkozók sikertörténete

Vállalkozók sikertörténetei mindig ösztönzően hatnak, hiszen a befolyásos személy kitűnik a tömegből.

Anand Mahindra, egy mumbai székhelyű üzleti konglomerátum elnöke. A cég az autóipartól az építőipari berendezésekig többfelé is érdekelt. A Fortune Magazin által bekerült a világ 50 legnagyobb üzleti sikert elért vezetője közé. Anand Mahindra megkapta a Padma Bhushan-díjat és a harmadik legmagasabb civil kitüntetést Indiában.

„Ha nem vagy alázatos, bármennyire is empatikusnak mutatkozol, az hamis, és valószínűleg valamilyen arrogancia vagy az uralkodás vágya eredményezi. Az igazi empátia az alázatban gyökerezik.” Anand Mahindra

„Siker filozófiánk része a fenntarthatóság. Nem emelkedhetsz fel, ha többet veszel el a közösségtől, mint amennyit visszaadsz.” Anand Mahindra

Radhakishan Damani egy egyszobás lakásban nőtt fel Mumbaiban, és egy indiai hipermarket- és szupermarketlánc tulajdonosává vált. Radhakishan Damani nagyon egyszerű életet él, nincs diplomája, azt vallja, hogy az elszántság, a kitartás sokkal fontosabb. Cége, a Dmart az átlagos fogyasztói igényt szolgálja ki, miközben értéket biztosít. Van egy kimondatlan szabály a piacon, miszerint: „A Dmart 1 km-es körzetében nem szabad üzletet nyitni, egyszerűen azért, mert senki sem tudja megverni az áraikat.”

Hari Menon, a Big Basket vezérigazgatója és társalapítója. Azon indiai vállalkozók közé tartozik, akik kezdeti küzdelmek után egyedi üzleti sikerötlettel léptek piacra. A Big Basket India legnagyobb online élelmiszerboltja lett.

„Alakíts ki egy jó csapatot. Mindig legyenek olyan munkatársid, akikben megbízol, ahelyett, hogy csupán képzett emberek dolgoznának. Mert a készségek bérelhetők, de a bizalom nem.”

Inspiráló siker idézetek a nyugati féltekéről

Az üzleti siker idézetek természetesen rendkívül sikeres emberektől származnak. Ugyanakkor a legjobb sikeridézetek minden időben, minden szektorban megtalálhatóak.

legjobb sIker idézetek spirituálisra hangolva

„Az indulás módja az, hogy abbahagyjuk a beszédet és elkezdjük csinálni.”
– Walt Disney

„Nem válhatunk azzá, amivé akarunk, ha azok maradunk, akik vagyunk.”
Max De Pree amerikai üzletember és író volt.

„Sikeremet ennek tulajdonítom: soha nem adtam és nem fogadtam el semmilyen kifogást.”
Florence Nightingale gyönyörű és gazdag nő volt, aki mindenről lemondva a betegápolásnak szentelte magát, és megreformálta a nővérképzést.

„Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened megy, ne feledd, hogy a repülőgép a széllel szemben száll fel, nem vele.”
Henry Ford

„A sikeres emberek ritkán dőlnek hátra, hagyva, hogy megtörténjenek velük a dolgok.”
Leonnardo da Vinci

„A kudarc a folyamatban lévő siker.”
Albert Einstein

„Ha alaposan megnézed, a legtöbb egyik napról a másikra kibukkanó siker sokáig érlelődött.” Steve Jobs

„Ha az ember a maximumot tűzi ki maga elé célként, az még természetesen nem jelenti azt, hogy biztosan el is fogja érni, de nagyon kicsi az esély kihozni valakiből a potenciális maximumot, ha kevesebbel is beéri.”
Polgár Judit sakk nagymester

„Ha szereted, amit csinálsz, sikeres leszel.” Albert Schweitzer

„A siker érdekében a siker vágyának nagyobbnak kell lennie, mint a kudarctól való félelmének.” Bill Cosby

„Soha nem álmodoztam a sikerről, megdolgoztam érte.” – Estée Lauder

Estée Lauder amerikai üzletasszony férjével közösen hozta létre a ma már világhírű kozmetikai céget. Születésekor az Eszti nevet kapta, anyai nagyszülei Sátoraljaújhelyen éltek.

Összegzés

Amikor az után kutatunk, hogy mi a siker titka, a helyes következtetés, hogy az anyagi siker értelmetlen spirituális sikerek nélkül.

Sikeresnek lenni a kívánt és tervezett célok elérését jelenti. A sikert nem kell trófeákkal bizonyítani. A siker értelme az, hogy boldogan éljünk, és jobb hellyé tegyük ezt a világot mindenki számára.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*