fbpx Legyen a Gítá nemzeti szentírás - Bharata Kultúrtér

Legyen a Gítá nemzeti szentírás

Elmélet

A Bhagavad-gítára való megemlékezés rendszeres ünnep Indiában. Például a 2014-es eseményen közel harminc ország képviseltette magát, számos spirituális vezető és külföldi méltóság jelent meg. Delhiben, a világörökség részét képező Vörös Erődben tartott ünnepségen arra emlékeztek a résztvevők, hogy a Bhagavad-gítá több mint ötezer éves. A Bhagavad gítá hindu szentírás, mely a Védák részeként ismeretes.

Tipp: Asrami előadások a Bharatában>> Meditáció és spirituális tanítás

A Bhagavad-gítá tanítása az indiai politikában

A külügyminiszterasszony, Sushma Svaraj egyetértett Narendra Modi miniszterelnökkel, és örömmel üdvözölte azt a felvetést, hogy a hindu szent könyvet nemzeti szentírássá kell nyilvánítani. India miniszterelnöke korábban a Himalájában meditált, zarándoklatokon vett részt. Ő terjesztette elő a nemzetközi jóganapot is, amiről a Bharata-Kultúrtér is megemlékezik.

Hangsúlyozta, hogy a mindennapi életben is fontos a Bhagavad-gítá szerepe. Sushma Svaraj kijelentette:

A külügyi tárca révén egész sor világi problémával szembesülök. A Bhagavad-gítá elvei vezetnek. Megköszönöm az Úr Krisnának, ha erőfeszítéseimre olyan eredményeket ad, melyek egyeznek elképzeléseimmel, ha pedig nem, akkor elfogadom az Ő isteni akarataként.

A “hindu Biblia” önzetlen cselekvésre való felhívása számos vezetőt inspirált már, többek között Mahátma Gandhit is, aki a Bhagavad-gítára, mint „spirituális szótárra” utalt.

Post a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*