Delhiben, a világörökség részét képező Vörös Erődben tartott ünnepségen arra emlékeztek a résztvevők, hogy a Bhagavad-gítá több mint ötezer éves. A 2014-es eseményen közel harminc ország képviseltette magát, számos spirituális vezető és külföldi méltóság jelent meg. A Bhagavad gítá hindu szentírás, mely a Védák részeként ismeretes.


Bhagavad-gítá szentírás

Tipp: Asrami előadások a Bharatában>> Meditáció és spirituális tanítás

 

Bhagavad-gítá tanítása az indiai politikában

A külügyminiszterasszony, Sushma Svaraj egyetértett Narendra Modi miniszterelnökkel, és örömmel üdvözölte azt a felvetést, hogy a hindu szent könyvet nemzeti szentírássá kell nyilvánítani. India miniszterelnöke korábban a Himalájában meditált, zarándoklatokon vett részt. Ő terjesztette elő a nemzetközi jóganapot is, amiről a Bharata-Kultúrtér is megemlékezik.


Hangsúlyozta, hogy a mindennapi életben is fontos a Bhagavad-Gitá szerepe. Sushma Svaraj kijelentette: 

"A külügyi tárca révén egész sor világi problémával szembesülök. A Bhagavad-gítá elvei vezetnek. Megköszönöm az Úr Krisnának, ha erőfeszítéseimre olyan eredményeket ad, melyek egyeznek elképzeléseimmel, ha pedig nem, akkor elfogadom az Ő isteni akarataként."


A "hindu Biblia" önzetlen cselekvésre való felhívása számos vezetőt inspirált már, többek között Mahátma Gandhit is, aki a Bhagavad-gítára, mint „spirituális szótárra” utalt.