odisszi

 • Interjú Rahul Acharya odisszi táncmesterrel

  Rahul Acharya indiai klasszikus táncmester Indiából érkezett hazánkba Túri Virág Réka táncművész meghívására. Magyarországi útja kapcsán faggattuk táncról, spiritualitásról, kultúrák találkozásáról.
  Rahul Acharya fellépése a Bharata Kultúrtérben 2017. szeptember 10-én kerül megszervezésre>> Tánc az égből

  Az interjút Bartalis Orsolya és Bató Mária Magdolna készítette

  Indiai klasszikus táncművészként adna néhány támpontot a nyugati közönségnek, hogyan közelítse meg az

  ...
 • Ha érdekel az indiai kultúra, és szeretsz táncolni, akkor itt az alkalom, hogy csatlakozz a kezdő Odisszi órákhoz! 2017. május 11-től indiai tánc tanfolyam indul a Bharatában. Túri Virág Réka  a napokban tért haza Indiából. Tipp: olvasd el vele készült interjúnkat: Megfogta India spiritualitása.

  Indiai tánc tanfolyam: odisszi a Bharata Kultúrtérben

  Túri Virág Réka gyerekkora óta a tánc elkötelezettje. Történelmi tánc, jazztánc, majd társastánc oktatói

  ...
 • Szegedi Anita odisszi táncos meglátta India időtlenségét és az elfogadást. Mint meséli, az idő, mintha Indiában nem is létezne. Ezért vagy másért, de a különféle mozgáskultúrákban is jártas táncos végül az odisszinél landolt. 

  Szegedi Anita odisszi táncos

  Nem rég tért vissza Indiából, ahol a Túri Virág Réka által fémjelzett Parvati táncegyüttessel töltött emlékezetes napokat. Természetesen elsősorban odisszi tánctanulással foglalkozott. Hamarosan a Bharatában lep fel a

  ...
 • Egy odisszi táncos, aki szerint meg kell élni a megjelenítendő érzéseket ahhoz, hogy a nézőknek is át lehessen adni azokat.

  Kelló Krisztina odisszi indiai tánc

  Fontosnak tartja a folyamatos megújulást és változást, ebben többek közt az indiai mester, Rahul Acharya mutatta neki az utat. Kelló Krisztinának ezúttal tanára, Túri Virág Réka nélkül kell bizonyítania a Bharata Kultúrtér színpadán. Ennek kapcsán faggattuk őt.

   

  Interjú Kelló Krisztina odisszi táncosnővel

   

  Interjú Túri Virág Réka odissi táncművésszel. Virág újra Indiában tanul. Ki tudja hanyadjára, miután végzett a Táncművészeti Főiskolán. Sok érdekeset mesél indiai napjairól, táncról és még sok mindenről. Érdemes rá odafigyelni.

  Túri Virág Réka odisszi táncművész - indiai tánc Indiában

   

  Túri Virág Réka legközelebbi fellépése a Bharata Kultúrtérben 2017. szeptember 10-én kerül megszervezésre>>...

 • Bharata Kultúrtér, 2016. október 29-én 18 órakor

  Ebben a táncműsorban az Odisszi indiai klasszikus tánc két fajtáját láthatja a közönség. Az előadás érdekessége, hogy Túri Virág Réka odisszi táncosnő Parvati nevű táncsoportja két indiai mester műhelyéből mutat be darabokat. Túri Virág Réka első guruja Bijay Kumar Senapati eltávozása után ICCR ösztöndíjjal jelenleg is Indiában tanul mesterénél Rahul Acharyanál. Tipp: foglalj jegyet a rendezvény Facebook eseményén!

  Klasszikus odisszi előadás és modern táncetűd a Parvati tánccsoport előadásában. Belépés 1200

  ...
 • 2016.05.22-én 18:00 óra, Bharata Kultúrtér

  Odisszi indiai táncelőadás Túri Virág Réka

 • Ön itt van:  
 • Főoldal >
 • Címkék