Az Egyesült Államokban ma már nem lehet médaiszemélyiség az, aki rasszista, homofób vagy más módon kirekesztő. Meglepő módon azonban nagy érzéketlenséget mutatnak távoli népek kultúrája és vallás iránt. Néhány éve a Xénia filmsorozat egyik epizódja váltotta ki a hinduk ellenérzését, amiben gunyoros formában használták fel a védikus panteon alakjait. A Times of India arról ír, hogy most egy új film kapcsán a párszik érzékenységét sértették meg.

A Mumbaiban élő párszikat felháborítja az új hollywoodi film, amely tisztelt ősi királyukat barbárként mutatja be. Xerxész Akhemenida király harcolt a spártaiak ellen Kr.e. 480-ban Termopülénél.

Hollywood urai szinte kizárólag a nyugati világképet ismerik el értékként, amely a görög-latin keresztény kultúrán alapul. Fogalmuk sincs arról, hogy Zoroaszter és általában a kelet milyen nagy befolyást gyakorolt a görög filozófusokra és gondolkodásra. Círusz és Dáriusz Akhemenida királyok pl. új értelmet adtak a vallási tolerancia kifejezésnek, érvényesítették az emberi jogokat, 2500 évvel azelőtt, hogy azokat az ENSZ nyilatkozatba foglalta volna.