Ha gyors, vitaminokban gazdag egzotikus édességgel szeretnéd meglepni családod vagy vendégeid, akkor feltétlenül ismerd meg a sütőtök pudingot! Azok is szeretik, akik egyébként viszolyognak a sütőtöktől. Gyors, vitamindús téli édesség.

 

A sütőtök puding fantasztikus téli édesség

A másik kedvenc sütőtök recept sütőtök puding mellett a sütőtök krémleves.

Tipp: igyál hozzá masala teát.

Leveles Zoltán receptje

Sütőtök puding elkészítése

A sütőtök puding elkészítése gyakorlatilag csak annyi időt vesz igénybe, míg meghámozzuk, és feldaraboljuk a sütőtököt. A sütőtök kockákat rnyhén megpároljuk, majd botmixerrel pépesítjük.

Sütőtök puding hozzávalók 4 főre

  • 2 kg sütőtök
  • 2-4 dl tejszín ízlés szerint
  • méz és vanília ízlés szerint

Íme, a sütőtök puding recept


Az edény aljára töltsünk fél ujjnyi vizet, hogy a sütőtök ne égjen oda. Semmiképp se legyen több víz fél ujjnyinál, különben túl híg lesz a puding.

Lassú tűzön, fedő alatt 5-10 percig pároljuk félkeményre a fölvagdalt sütőtokot, annyira, hogy krumplinyomóval össze lehessen törni.

Használhatunk botmixert is. Minél keményebbre hagyjuk, annál nehezebb összetörni, de annál több értékes vitamin marad a sütőtökben. Hagyjuk valamennyire kihűlni, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük vaníliával és mézzel.

Tálalás

Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt. 

Tipp: szórhatsz bele egy kis darált mákot. Ha összefő egy picit a mák és a sütőtök puding, akkor mégjobb. Jó étvágyat hozzá!