si_városkép.jpg Arkaim.jpg

4000 éves spirál alakú városSemmi sem hihetetlenebb, mint a valóság – mondta Dosztojevszkij. Milyen igaza volt!
Jó néhány éve Oroszországban, Cseljabinszk város közelében, a Kazahsztánnal határos területen 4000 éves várost fedeztek fel. Mivel a szovjet törvények szigorúan tiltották a katonai légi fényképezést, eddig senki sem merészkedett erre a távoli vidékre.
A déli Ural egyik völgyében víztartályt akartak létrehozni, amikor furcsa köröket fedeztek fel.
Az expedíció régész professzora, Gennady Zdanovich rámutatott, hogy több város van eltemetve a föld alatt. A kutatók húsz, spirál alakú város maradványát találták meg, melyek előbb épültek, mint Trója vagy akár Róma.
A tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy az ősi Arkaim nemcsak egy város, hanem templom és csillagászati ​​obszervatórium volt. Bettany Hughes történész, a King 's College ösztöndíjas kutatója az ókori Görögország potenciálisan riválisának nevezte. A kutatók most már azt feltételezik, hogy az ókori műveltség már nem a görögöktől terjedt keletre. Az eddig feltárt, hindu svasztikával díszített tárgyak között harci szekerek, illetve agyagedények találhatók. A kutatókat lázba hozta az a gondolat, hogy a dicső védikus civilizáció egy időben elterjedt az egész világon, és megelőzte a görög, de még az egyiptomi és babiloni korszakokat is. Sok régészeti és nyelvészeti bizonyíték azt a véleményt erősíti, hogy az ősi védikus civilizáció India határaitól jóval messzebb és sokkal korábban terjedt, mint ahogy azt korábban hitték.
Bettany Hughes, angol történész máris felvetette, hogy az egész bronzkori civilizáció akár erről a vidékről is eredhet. A kiindulópont jó volt, de kissé tévedett, nem vette figyelembe az észak-indiai térségben található, méltán híres harrapai civilizációt.
Prof. Gennagyij Zdanovich kijelentette: „Úgy tűnt, teljesen irreális. Az itt élt embereknek olyan civilizációt, hihetetlen technológiai fejlődést sikerült elérniük, ami még manapság is ritka. Nem lehet tudni, mi célt szolgáltak a gigantikus körök. Talán egy ősi űrkikötő maradványai? ”
A település több száz lakóházból állt, minden ház „összkomfortos” volt, ahogy manapság mondanánk. A hideg és meleg levegő áramlását speciális árkok biztosították.
A fapadlót és a házakat tűzálló anyaggal itatták át. Ez egy meglehetősen erős vegyület, a maradványai ma is megtalálhatóak a romokban.
Ezek a különleges régészeti emlék is azt mutatja, hogy az ősi Oroszországban is megtalálható a védikus hatás. Az is elgondolkoztató, hogy a 2010-es népszámlálás szerint Oroszországban 140.000-en vallották magukat hindu vallásúnak.

(Lásd még korábbi cikkünket: Oroszországban újra történelmet írnak