Bharata Kultúrtér, 2016. október 29-én 18 órakor

Ebben a táncműsorban az Odisszi indiai klasszikus tánc két fajtáját láthatja a közönség. Az előadás érdekessége, hogy Túri Virág Réka odisszi táncosnő Parvati nevű táncsoportja két indiai mester műhelyéből mutat be darabokat. Túri Virág Réka első guruja Bijay Kumar Senapati eltávozása után ICCR ösztöndíjjal jelenleg is Indiában tanul mesterénél Rahul Acharyanál. Tipp: foglalj jegyet a rendezvény Facebook eseményén!

Klasszikus odisszi előadás és modern táncetűd a Parvati tánccsoport előadásában. Belépés 1200 Ft.

Fellépnek

A Világról világra elnevezésű táncesten a táncosok a régi indiai tánctradíciók közül kétféle odisszi táncstílus előtt tisztelegnek, egyik odisszi világból, a másikba lépve.

Virág tanítványai 2016. év augusztusában meglátogatták őt. Az indiai utazás apropója egy háromhetes intenzív tréning volt, melyen a magyar táncosok hősiesen helytálltak. Szabad idejükben felkutatták az odisszi tánchoz szorosan kapcsolódó ősi templomokat és bepillanthattak az élő odisszi táncéletbe. Ezzel az élménnyel felvértezve adnak most elő néhány klasszikus darabot mindkét mestertől.

 

Parvati tánc odisszi előadás

 

A Parvati táncegyüttes életében néhány éve egy modern irányzat is elindult. Virág a Magyar Táncművészeti Főiskolán moderntánc tanár szakon végzett, így az együttes 2006-os megalapítása óta szerette volna ötvözni ezt a két technikát, csak úgy, mint a keleti mondanivalót egy modernebb, itteni embernek érthetőbb, mégis művészi módon megfogalmazni táncban. A közönség ebből a modern miliőből is láthat egy rövid ízelítőt.

 

Odisszi táncelőadás - Világról világra