2016.05.22-én 18:00 óra, Bharata Kultúrtér

Odisszi indiai táncelőadás Túri Virág Réka

Túri Virág Réka 2006 óta évente látogat el Indiába tánctanulás céljából. Korábban Bijay Kumar Senapatitól tanulta az odisszi táncot, míg legutóbb új mesterénél, Rahul Acharyanál töltött fél évet egy ösztöndíj keretében, ahol a tánc elméletére és történetére is nagy hangsúlyt fektettek. Az odisszi táncon kívül a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett moderntánc tanár diplomát.

Az egyik legősibb tradicionális táncról beszélünk az odisszi tánc esetében. Eredendően a templomi szertartás része volt. A tánc fejlődése során változott, a jelen korhoz, és az adott mester hangulatához igazodva alakult mai színpadi formájára. Gazdagságát már a kétezer éves legősibb tánckönyv, a Nátja Sásztra részletesen taglalja, amely a mai modern táncművészetben is megállja a helyét. Erről hallhatnak részleteket elméletben, és természetesen Túri Virág Réka táncelőadásában is megszemlélhetik. 

Regisztrálja az eseményre a Facebookon>>


Belépődíj: 1200 Ft
Vacsora kérhető előrendeléssel: 900 Ft
Jegyek foglalhatók és vacsora rendelhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Helyszín:
Bharata Kultúrtér, Bp. VII. Tivadar u. 3.

Mindenkit szeretettel várunk!