Bharata Kultúrtér, 2015. június 5-én 19hKellar Marta Mr Peare borito


Beszélgetés a könyv szerzőjével, ételkóstoló, kedvezményes vásárlás, dedikálás - minderre számíthat, aki eljön a sokat ígérő regény könyvbemutatójára. „Regényemmel nemcsak egy sztorit akartam közreadni, hanem olyan ismereteket is, melyek segítenek egy tágabb látókör kialakításában. Minden jó könyv csak üzenet, az író a tolmács."

A Vándor Kiadó gondozásában megjelent Mr. Peare tisztelgés Shakespeare, a nagy drámaíró előtt. 2014-ben ünnepeltük születésének 450. évfordulóját. Borítóterv és grafika: Krasznai Kiss Barbara.


Kellár Márta, a Mr. Peare c. regény írója


Kellar Marta

Kellár Mártától, a most bemutatásra kerülő Mr Peare c. regény írójától megszokhattuk, hogy ha egy témába beleássa magát, akkor az olvasónak nem marad hiányérzete. Továbbá, az is biztos, hogy akármiről is ír, abban megtalálja a lelkiséget. Az író az ELTE magyar-könyvtár szakán tanult, majd évekig újságírói és lektori tevékenységet folytatott. 30 éve hindu szerzetesnőként él, publikációiban az egyetemes kultúra kincseit dolgozza fel. 


Mr. Peare története

A regény története 1922-ben, Londonban játszódik. A regényes forma úgy követi a történelmi tényeket, hogy maga a cselekmény csak kiemeli a múlt egy adott eseményét és a szituációkat.

Mr Peare illusztracio Krasznai Kiss BarbaraAkár a San Franciscó-i földrengés, a spanyolnátha, a Rolls-Royce embléma, a híres Hamley játékbolt, a Tower híd vagy a régi londoni kocsma története, a korabeli divat, a morfium hatása vagy a mozi történetének részlete kerül szóba, mind-mind korhű forrásokon alapszik.
- Egy adott esemény, fogalom vagy hely hiteles képét foglaltam keretbe, ez adja a regény hátterét. Természetesen a wimbledoni intézet és a szereplők a képzelet szülöttei.
– nyilatkozta Kellár Márta.

Mr Peare illusztracio Krasznai Kiss Barbara munkajaMr. Peare, a regény főszereplője olyan fiatalember, aki él-hal Shakespeare-ért. Gyakran idézgeti a nagy drámaírót, miközben egy rejtélyes ügyet próbál kibogozni. Amíg nyomon követjük őt, bepillantást kapunk az első világháború utáni társadalmi változásokba, egy új életforma kialakulásába. Vívódása közben felmerül egy kérdés is: Vajon a szerelem feljogosít-e arra, hogy elítéljük egy bűnös embertársunkat? Hol kezdődik vagy végződik
az úgynevezett igazság?