Norbert Weisst annyira lenyűgözte a védikus tudomány, hogy mintegy 20 évvel ezelőtt eladta üzleti tanácsadó cégét – más terve volt. Egy missziót kívánt szervezni annak érdekében, hogy megismertesse a világgal a Védák tanítását. A Védákat tanulmányozva kijelentette, hogy ezek a szentírások a világ minden problémájára megoldást adnak. Meggyőződése, hogy a Védák a tökéletes tudomány tárháza.

Norbert Weiss

 

Tipp: Ismerd meg a Védák tanítását és ősi rítusait>> Hindu templomi programok Budapesten

Egy német üzletember eladta a cégét, hogy népszerűsítse a Védákat

„A kutatások bebizonyították, hogy a Védánta egy teljes tudomány, amely elősegíti az egyéni és a világbékét. A Védák ismerete a békét jelenti, ezzel támogatja a jólétet a világ minden táján – mondta egy interjúban. – A Védák magas szintű technológiát jelentenek, a legösszetettebb és legrégebbi tudást, amely még ma is életben van. Kérjük, tanulmányozza, gyakorolja és alkalmazza ezt a tudást.”

A 20. indiai látogatása alkalmából Varanásziban, az amerikai hindu Ved Mandir és egy indiai, rádzsasztáni ásram közti nemzetközi jógatudományi szerződés megkötésekor mondott beszédet. Guruja, Pandit Shiv Pujan Chaturvedi is ott volt. Weiss lelkesedése azóta sem csökkent, szponzorálja a Védák szimpóziumát, és jóga központot üzemeltet Münchenben.

„Korán kezdtem bölcseletet tanulni. Hamarosan rájöttem, hogy a nyugati filozófia nem válaszol a világegyetemhez és az élethez kapcsolódó kérdéseimre. Csak új kérdőjeleket vetett fel”

– mesélte Weiss. 40 évvel ezelőtt találkozott néhány lelki tanítóval, amikor ők Európába jöttek, de akkoriban csak keveset tudott átvenni tőlük. Hamarosan rájött, hogy meg kell látogatnia Indiát, ha meg akarja tanulni a meditáció fejlett technikáit.

Emlékezett arra, hogy az 1970-es évek elején látogatott először Indiába, hogy választ találjon a világról és az életről szóló kérdéseire. Újdelhi volt az első állomás, amelyet Risikés követett.

„Bár a nyugati filozófia nem adott magyarázatot a dilemmáimra, úgy találtam, a Védák foglalkoznak velük.”

Az 1980-as évek elején, miután első jógaközpontja bezárt, tőzsdei brókerként kezdett dolgozni.

„Jól kerestem, de soha nem engedtem, hogy a heves munkamenet eltántorítson a Védák tanulmányozásától. Naponta körülbelül egy órát meditáltam, és tanulmányoztam a Védákat. A kilencvenes évek során elegem lett a munkahelyi hajszából, így kiléptem.”

Weiss és felesége, Susanne Indiába repült, néhány hónapot töltöttek ott. Visszatérve létrehoztak egy olyan tanácsadó céget, mely Európában üzletelő ázsiai vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásokat. A cég jól működött, ám a 90-es évek közepén Norbert Weiss úgy határozott: eladja, mert másban látja küldetését.

Több mint 50 szimpóziumon vett részt, köztük a Banaras Hindu Egyetemen is. Indiai látogatásai során Gomukh és Gangasagar között utazik. A felesége is elkíséri és segíti. Weiss indiai asztrológiát (jyotisha) is tanult.

Weiss az emberiség jóléte érdekében szeretné az egész világgal megismertetni a Védák tudományát. Ennek érdekében egy állandó tagozatot szeretne létrehozni, a védikus panditok, tudósok csoportját, akik szintén ezt segítik munkájukkal. A Védák iránti szeretetét fejezte ki azzal is, hogy fiának a hindu Shivanand nevet adta.