önkéntesség

Számtalan oka lehet annak, ha valakit érdekel az önkéntesség. Általánosságban kijelenthetjük, hogy aki egy közös cél érdekében, anyagi ellenszolgáltatás nélkül vállal feladatot, az a személy már az önkéntesek egyre nagyobb táborához tartozik. Segíteni egy missziónak vagy egy kulturális megmozdulásban, nagyon jó dolog. Ez nemcsak a fogadó szervezet munkáját könnyíti meg, de maga az önkéntes is profitál belőle. Egy kellemes hétvégét, esetleg néhány hetet eltölteni barátok között, ez az, amire ilyenkor lehetőség nyílik. Ráadásul garantált az újabb, hasznos információk megszerzése és a látókör tágulása is.


Milyen jó részt venni a környezetvédő programokban, milyen jó kiszakadni a hétköznapokból, és természetközeli helyen lakni, ha csak néhány napig is. Erre kínál lehetőséget a Bharata vidéki, nyári otthonában, évente rendszeresen megrendezett önkéntes hét.

Indiai önkéntes programjainkra is lehet jelentkezni.

 

 • A Bharata vidéki otthonába, a meseszép Nandafalvára hívunk egy-egy rövid hétre 2019. nyarán önkénteskedni Leveles Zoltán vezetésével!

  Ki szeretnél szakadni a hétköznapokból? Lellki feltöltődés a tanyai levegőn?

   

  Nandafalva onkentesseg

  Szívesen kipróbálnád az asrami életet? Köztünk a helyed! A munkálatok jellege miatt elsősorban fiúk jelentkezését várjuk. 

  Idén két önkéntes táborra várjuk az érdeklődőket. A július végi tábor egy nemzetközi vaisnava

  ...
 • A Braj Vrindavan Act Now! (BVAN) nevű aktivista csoport tagjai egy szomorú videót osztottak meg egy közösségi oldalon. Ebben a videóban éppen egyik fő tevékenységüket végzik, szemetet szednek Vrindávanban a szent Yamuna partján, mikor műanyag zacskóban elpusztult teknősöket találnak. A BVAN magyarországi parnerszervezete a Bharata Kultúrteret is működtető India Klub Alapítvány.

   

  Környezetvédelmi hírek Indiából...